Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Numărătoarea voturilor la S1 s-a încheiat, nu și scandalul. Tuță e câștigător, Clotilde insistă că nu
WhatsApp
George Tuță, candidatul PSD-PNL, a câștigat Primăria Sectorului 1, arată datele centralizate la BEC. 

Numărătoarea și centralizarea voturilor de la Sectorul 1 s-au încheiat. După trei zile de scandal, blocaje și tensiuni uriașe, George Tuță, candidatul PSD-PNL, a câștigat primăria cu un avantaj de aproximativ 500 de voturi față de actualul edil, Clotilde Armand, conform datelor centralizate de Biroul Electoral. La Sectorul 2, unde au existat probleme similare, rezultatele finale ale votului de duminică încă întârzie.

Conform datelor centralizate de BEC, Tuță a obținut 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand 35,92%. Armand continuă să acuze că i-au fost scăzute voturi „din pix”.

„Într-o singură secție verificată din nou am recuperat 185 de voturi. Una singură și 166. Peste 1000 nu se găsesc, iar alte câteva sute de procese verbale sunt modificate din pix fără să mai fie numărate voturile respective. Am depus peste 80 de solicitări de renumărare și nu am primit niciun răspuns din partea BES. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a putea fi renumărate voturile din Sectorul 1”, a scris ea în această dimineață pe Facebook.

Pe de altă parte, Tuță a susținut în repetate rânduri că numărătoarea a fost corectă.

„Fiecare dintre noi poate să facă această aritmetică simplă, să adune voturile și să își dea seama că sunt corecte. Noi am făcut acest calcul, nu am ținut cont de pozele pe care le pune doamna Armand, ci, din contră, am luat datele de pe platforma oficială a AEP, unde în cea mai mare parte au fost corecte, inclusiv la procesele verbale. Noi am făcut calculele pe datele corecte”, a declarat el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel