Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nuci umplute foarte fragede. Rețeta de la bunica ca să îți iasă aromate ca în copilărie
WhatsApp
Fiecare român își amintește că în perioada sărbătorilor mama sau bunica făceau nuci umplute, aromate și foarte fragede. 
Nuci umplute foarte fragede. Rețeta de la bunica ca să îți iasă aromate ca în copilărie. FOTO: captură YouTube @Elena Cuisine

Aceste fursecuri nuci umplute aveau o cremă de unt cu cacao sau cu magiun. Erau fascinante, fragede și parfumate. 

Citește și Prăjitura cu portocale și iaurt, un desert autentic și aromat, foarte ușor de preparat

Pentru rețeta de nuci umplute ca la bunica aveți nevoie de:

- 200g de unt

- 600g de făină

- 4 ouă

- 4 linguri de zahăr

- 1 plic praf de copt

Pentru cremă aveți nevoie de:

- marginile rămase/biscuiţi simpli

- 150 g de zahăr pudră

- 200g de nucă mărunţită

- 1 esență rom

- 1 lingură cacao 

- 200 ml lapte

Vezi și Cornulețe vieneze, rețeta originală. Desertul popular de Crăciun în Austria, faimos în toată lumea

 

Nuci umplute - Mod de preparare

 

Vom începe cu aluatul nucilor umplute. Pentru asta trebuie să începeți să amestecați untul și zahărul până obțineți un amestec fin. Apoi, trebuie să adăugați ouăle și amestecați din nou. 

Făina se adaugă treptat și plicul de praf de copt. Se frământă până când se obține un aluat.

Scoți din dulap forma pe care o ai (acum sunt și în varianta electrică și poți să le comanzi online). În funcție de forma pe care o aveți, formați bile de aluat la dimensiunea necesară.

Ungeți forma cu puțin unt, puneți bilele de aluat în ea, presați și puneți pe aragaz având grijă să nu ardeți aluatul. Întoarceți și pe cealaltă parte și verificați cam la 20-30 de secunde în ce stare este aluatul pentru a nu-l arde.

Încearcă și Prăjitură super moale cu nucă de cocos. Fără unt și plină de arome. O felie are doar 190 de calorii

Luați forma de pe foc, iar dacă nucile nu ies perfect și au surplus utilizați un cuțit pentru a îndepărta bucățile și le veți pune ulterior în cremă. Dați nucile deoparte și începeți să pregătiți crema.

Amestecați zahărul pudră cu nucile mărunţite, esența de rom și cacao. Puneți surplusul de la aluat sau biscuiți simpli în cremă. Adăugați laptele până obțineți consistența dorită.

După ce nucile din aluat s-au răcit, umplem cu cremă și le lipim ușor pentru a nu le strica. Excesul de cremă îl ștergem cu un șervețel. Le așezăm pe un platou și le pudrăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel