Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu știi ce să mai gătești? Încearcă shaorma de pui de casă. Rețeta asta e hit și nu o să mai cumperi vreodată de la fast-food
WhatsApp
Rețetă de casă pentru shaorma de pui, nerealist de delicioasă, din cele mai proaspete și delicioase ingrediente. Vă prezentăm cea mai bună rețetă de shaorma clasică de pui! Punctul culminant al rețetei va fi un sos delicios.
Nu știi ce să mai gătești? Încearcă shaorma de pui de casă. Rețeta asta e hit și nu o să mai cumperi vreodată de la fast-food

Ingrediente shaorma de pui - pentru patru porții

 

- 4 lipii

- 2 bucăți file piept de pui

- 4 cartofi

- 100 grame morcov

- 150 grame brânză tare

- 1,5 grame sare

- condimente după gust

- 50 mililitri ulei vegetal.

Ai oaspeți? Cu aceste batoane din brânză îi vei lăsa muți. Gospodinele moderne așa pregătesc aperitivele. O rețetă surpriză bonus!

Pentru sos:

- o lingură ketchup

- o lingură maioneză

- 5 grame sos de soia

- un cățel de usturoi.

Din cartofi și ceapa roșie gătești o salată de milioane! Combinația aceasta este aur! Vei înlocui de tot clasica salată orientală

 

Cum să gătești shaorma de pui acasă



Pentru a face fileul de pui cât mai suculent, tăiați-l în felii mari. Dacă îl tăiați în bucăți mici, atunci când este prăjit, fileul poate deveni uscat și fără gust.

Punem fileul de pui într-un bol, adăugăm condimentele preferate și sare. Se toarnă ulei vegetal, astfel încât condimentele să fie bine distribuite. Amestecăm cu mâinile.

Prăjiți fileul de pui în ulei vegetal. Încercați să nu-l uscați prea mult. Pentru a verifica starea de pregătire a cărnii, trebuie să o străpungeți cu un cuțit. Dacă sucul limpede iese în evidență - puiul este gata!

În timp ce puiul este prăjit, curățați cartofii, tăiați-i felii subțiri pentru a-i prăji și puneți-i într-o tigaie cu ulei vegetal. Prăjiți cartofii până se rumenesc.

Melitzanosalata, salată grecească de vinete. Așa ceva n-ai văzut nici în restaurante! Rețeta care a cucerit milioane de gospodine

Să începem să facem sosul! Într-un castron, combinați ketchup-ul și maioneza în cantități egale, adăugați sosul de soia și usturoiul zdrobit printr-o presă. Se amestecă cu o lingură. Sosul pentru shaorma de pui este gata.

Dăm brânza și morcovii printr-o o răzătoare mare.

Fileul de pui gata gătit îl vom tăia în orice fel dorim.

Desfacem lipiile și punem cartofii și pieptul de pui în centru. Stropiți cu sos. Deasupra se presară morcov ras și brânza rasă, se toarnă din nou sos.

Aducem marginile la mijloc și înfășurăm lipia. Shaorma de pui de casă este gata! Putem să o coacem puțin la cuptor, pe gratar sau folosim un sandwich-maker.

Sos de brânză pentru carne. Îți sucește mințile! Nu vei mai mânca friptura altfel

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel