Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu o să-ți vină să crezi ce s-ar putea întâmpla cu corpul tău dacă stai prea mult timp în fața ecranului
WhatsApp
Deși există multe moduri în care telefoanele ne-au făcut viața semnificativ mai ușoară, există multe efecte negative pe care timpul excesiv petrecut în fața ecranului le poate avea asupra corpului și minții noastre.
Nu o să-ți vină să crezi ce s-ar putea întâmpla cu corpul tău dacă stai prea mult timp în fața ecranului / Foto: Unsplash

Cu toții trebuie să recunoaștem că ne petrecem o mare parte din zi pe telefon. Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai dependentă de tehnologie, viețile noastre au început și ele să se învârtă în jurul ecranelor noastre. 

Iată șase moduri în care prea mult timp petrecut în fața ecranului poate avea un impact asupra ta și a vrut să le împărtășească cu tine.

 

1. Ai putea dezvolta probleme de digestie

 

Unul dintre cele mai frecvente efecte ale timpului excesiv petrecut în fața ecranului este reprezentat de problemele de digestie. Potrivit studiilor, tractul gastrointestinal și creierul nostru comunică între ele prin "axa creier-intestin". Această axă este facilitată de celulele din corpul nostru, motiv pentru care, ori de câte ori experimentăm mai puțină activitate fizică și rămânem sedentari la telefon, această conexiune creier-intestin este afectată. Ceea ce rezultă sunt crampele, constipația, durerile abdominale și accidentele fecale.

 

2. Îți poate face dinții mai puțin sănătoși

 

Cu cât petrecem mai mult timp pe telefoane, cu atât dinții noștri devin mai puțin sănătoși. Acest lucru se datorează faptului că a fi lipit de un ecran în cea mai mare parte a timpului are ca rezultat creșterea numărului de gustări, iar ronțăiala fără minte cu alimente nesănătoase, cum ar fi sucurile, gustările zaharoase și chipsurile, poate avea un impact negativ asupra sănătății tale orale. La urma urmei, dacă mâinile noastre nu sunt ocupate, începem în subconștient să gustăm fără minte și să ne distrugem dinții.

 

3. Judecata ta emoțională poate fi slăbită

 

Nu numai că mai mult timp petrecut în fața ecranului ne face mai puțin sociabili, deoarece nu interacționăm direct cu oamenii, dar această izolare față de ceilalți ne poate afecta și judecata emoțională. Acest lucru este valabil mai ales în cazul copiilor care sunt privați de interacțiuni din viața reală, iar aceștia pot dezvolta tendințe antisociale. O mare îngrijorare este modul în care acest lucru îi poate expune la mass-media violentă și îi poate desensibiliza. Judecata noastră emoțională este permanent alterată de mai mult timp petrecut în fața ecranului.

 

4. Îți poate scădea stima de sine


Nu este o surpriză faptul că stima noastră de sine poate fi afectată atunci când petrecem prea mult timp online. Lipsa de interacțiune cu alte persoane poate reduce semnificativ încrederea unei persoane. Iar atunci când petreci atât de mult timp pe site-urile de socializare îngrijorându-te de prezența ta online, aceasta poate insufla anxietate cu privire la imaginea ta de sine. În cazul copiilor, acest lucru poate duce la probleme legate de imaginea corporală.

 

5. Poate duce la obezitate


Atunci când petrecem atât de mult timp uitându-ne la televizor sau derulând pe telefoane, avem un risc mai mare de obezitate. Nu numai că este mai ușor să mâncăm alimente nesănătoase în timp ce ne uităm la televizor, dar numeroasele reclame pentru alimente nesănătoase online vizează copiii vulnerabili. Multe studii au arătat o legătură directă între mai mult timp petrecut în fața ecranului și creșterea obezității. Copiii pot fi expuși riscului de obezitate infantilă, deoarece lipsa de activitate fizică și mai multe gustări pot avea un impact asupra sănătății lor.

 

6. Poate provoca dureri severe de spate și de gât


Postura proastă poate fi unul dintre cele mai grave efecte ale timpului prea mult petrecut în fața ecranului, deoarece rămânem cocoșați pentru perioade lungi de timp fără să ne dăm seama. Acest lucru poate duce la dureri severe de gât și de spate din cauza aplecării constante asupra dispozitivelor noastre. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că, atunci când ne uităm în jos, se pune un stres nefiresc asupra gâtului nostru, iar coloana vertebrală este pusă într-o poziție nefirească. De asemenea, acest lucru poate duce la o leziune de stres numită "text neck".

 

Cât timp petreceți în fața ecranului? Cunoașteți alte efecte pe care prea mult timp petrecut în fața ecranului le poate avea asupra sănătății dumneavoastră? Împărtășiți-le cu noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel