Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu există zile libere în agricultură. Petre Daea: „Animalelor şi plantelor le lipseşte din codul genetic calendarul odihnei”
WhatsApp
Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea (PSD), a realizat duminică de dimineață, o vizită unei ferme din judeţul Iaşi. Chiar dacă, încă de la începuturile lumii, duminica este considerată zi de odihnă, conform ministrului, în agricultură nu se ţine seama de zilele libere, pentru că „animalelor şi plantelor le lipseşte din codul genetic calendarul odihnei”.
Nu există zile libere în agricultură. Petre Daea: „Animalelor şi plantelor le lipseşte din codul genetic calendarul odihnei”

Petre Daea a fost declarat în urmă cu două zile, noul ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul.

Astfel, ministrul a intrat în noua funcție cu cea mai mare seriozitate și a început să lucreze chiar de duminică, fâcându-i o vizită unui fermier din Iași, conform postării sale de pe Facebook.

„Dis-de-dimineaţă m-am dus la o fermă zootehnică din Trifeşti, judeţul Iaşi, văzând la lucru o familie de fermieri, tată şi 2 băieţi, care s-au îndrăgostit de munca câmpului şi de creşterea animalelor. În faţa grajdului, în haine de lucru, nebărbierit, cu aparatul de ras închis în trusa personală pe care nu a deschis-o din dorinţa de a nu trezi soţia şi copilul la ora plecării la serviciu, fermierul Burcuş Bogdan de 38 de ani era în fermă la muncă, de 6 ore, pentru a coordona activităţile zilnice. După salutul de respect pe care i l-am dat, am trecut la dialogul zilei întrebându-l şi, mai mult, ascultându-l”, a postat ministrul Petre Daea pe Facebook.

Petre Daea este oficial noul ministru al Agriculturii. Klaus Iohannis a semnat decretul 

 

Petre Daea: Fermierii români sunt un „exemplu de preocupare şi dăruire”



Ferma pe care ministrul Agriculturii a vizitat-o, deţine 2.000 de taurine, din care 850 vaci de muls, de la care se obţin zilnic în jur de 38 mii litri de lapte. Iar toate aceste animale sunt îngrijite zilnic, fără excepție, de fermierul ieșean, lucru foarte apreciat de Petre Daea.

„Azi, duminică, în zi de relaxare, iscusitul fermier a considerat mai importantă verificarea manuală a operaţiunii de castrare a plantelor-mamă, pentru a nu risca impurificarea şi scăderea valorii genetice a materialului semincer aflat în câmpul deschis, într-o căldură copleşitoare, chiar dacă era dimineaţă.

Acest exemplu de preocupare şi dăruire, specific fermierilor români, m-a determinat să postez imaginile acestea, subliniind faptul că, în agricultură, nu se ţine seama de vreme şi de vremuri, de zile de odihnă, ci de pretenţiile pe care le au animalele şi plantele, cărora le lipseşte din codul genetic calendarul odihnei”, a mai scris pe Facebook ministrul Petre Daea.

Petre Daea, noi „cugetări” înțelepte: „Se apropie masa. Totul e frumos și bine cu o condiție: să ai hrană”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel