Ingrediente pentru dulceața din coji de pepene verde:
1 kg de coji de pepene verde;
800 g de zahăr;
jumătate de lămâie.
apă + ½ linguriță de bicarbonat de sodiu.
Spălați bine pepenele și tăiați-l în felii. Separați pulpa și coaja de pe fiecare felie, lăsând un strat subțire de pulpă roșie pe stratul verde. Curățați cojile de pepene de stratul lor superficial, după care tăiați-le în cubulețe. Puneți-le într-o cratiță cu fundul gros.
Acoperiți cojile de pepene cu apă rece în care ați dizolvat bicarbonatul de sodiu. Apoi fierbeți cojile de pepene timp de 2-3 minute din momentul clocotirii apei.
Scoateți cojile de pepene din apă. Puneți-le înapoi în cratița golită de apă și presărați zahărul peste ele. Lăsați-le deoparte pentru aproximativ 2 ore, până când zahărul se va dizolva.
Încercați și: Gem savuros din pepene verde. Iese ceva senzațional din doar trei ingrediente!
Încălziți dulceața pe foc mic până va ajunge la punctul de fierbere. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească. Adăugați lămâia feliată în dulceață. Fierbeți dulceața timp de 2-3 minute din momentul clocotirii, pe foc mic. Lăsați-o iarăși să se răcească.
Peste 8-10 ore fierbeți-o încă o dată pe parcursul a 2-3 minute. Lăsați-o să se răcească. 8.Aduceți dulceața până la punctul de fierbere și transferați-o cât este fierbinte în borcane sterilizate. Acoperiți-le cu capace și închideți-le ermetic.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News