Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu arunca niciodată cojile de vinete. Au o putere vindecătoare, care te va uimi
WhatsApp
Vinetele au zeci de beneficii pe care le aduc sănătății, nu doar din vitaminele și mineralele pe care le furnizează, ci și datorită antioxidanților pe care ii conțin, cu efecte benefice în reducerea nivelului de colesterol și prevenirea cancerului.
Nu arunca niciodată cojile de vinete. Au o putere vindecătoare, care te va uimi

Vinetele pot fi incluse în numeroase rețete sănătoase, mai ales în timpul sezonului lor de recoltare, între lunile august și octombrie. Așadar a început sezonul lor. În afară de faptul că au în compoziție vitamine și minerale esențiale organismului uman, vinetele mai conțin și fitonutrienți importanți cu efect antioxidant. Printre aceștia se numără compușii fenolici, precum acidul clorogenic și cafeic sau flavonoizii, precum nasuninul.

Nu aruncați niciodată sâmburii de strugure. Au zeci de beneficii pentru sănătate

 

Nasuninul este un alt compus antioxidant care se regăsește în coaja vinetelor, având rolul de a preveni creșterea vaselor noi de sânge și a cantității de sânge în organism, atunci când o tumoră canceroasă încearcă să stimuleze acest proces pentru a se dezvolta. Fenomenul poarta numele de angiogeneză, iar nasuninul este un compus antiangiogenic.

 

Gutuile, leac pentru inimă şi ficat. Șapte motive pentru care poti considera gutuia un fruct minune

 

Cercetătorii americani de la Serviciul de Cercetare în Agricultură au descoperit că acidul clorogenic este cel mai puternic antioxidant din vinete, având o capacitate superioară de a combate acțiunea oxidativă a radicalilor liberi asupra celulelor, dar și de a reduce nivelul colesterolului râu LDL în sânge. Tot acidul clorogenic este și antimutagen (impiedica celulele sănătoase să sufere mutații și să devină cancerigene) și antiviral.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel