Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu arunca niciodată cojile de mere. Au o putere vindecătoare, care te va uimi
WhatsApp
Când mănânci mere, te sfătuim să nu arunci coaja, deoarece aceasta asunde un secret pe care mulți nu îl știu. În primul rând, un măr mediu conține 4,4 grame de fibre. Dacă arunci coaja, rămâi cu doar 2,1 grame de fibre, de aceea este recomandat să îl mănânci fără să îl cureți.
Nu arunca niciodată cojile de mere. Au o putere vindecătoare, care te va uimi

Coaja de măr conține are mai multe vitamine și te ajută să tratezi anumite proleme de sănătate. În primul rând, calmează problemele de respirație. Mărul conține quercetină, un compus care ajută în calmarea problemelor respiratorii și se găsește în coajă. Oamenii care consumă cinci sau mai multe mere pe zi au plămâni mai sănătoși decât cei care mănâncă mai puține.

În coaja de măr se găsesc terpene, compuși care previn apariția cancerului. Substanțele sunt eficiente mai ales împotriva cancerului de colon, de ficat și de sân.

Merele protejează memoria. Quercetina este un antioxidant care protejează și împotriva degradării țesutului creierului și scade riscul apariției bolii Alzheimer. Acidul ursolic este o altă substanță care se găsește în coaja mărului și care previne apariția obezității. Acidul ursolic ajută la dezvoltarea masei musculare, arde caloriile și scade riscul obezității.

Cum să folosești coaja de măr


Dacă nu îți place să mănânci mărul întreg, poți păstra coaja pentru a prepara un ceai delicios, care stimulează funcțiile stomacului, reglează metabolismul și calmează durerile articulare. Pentu acest ceai ai nevoie de aproximativ 500 – 600 de ml de apă, coaja de la 5-6 mere medii, un vârf de cuțit de scorțișoară și esență de vanilie. Încălzește apa, iar când începe să fiarbă, adaugă coaja de mere, scorțișoara și vanilia. Dă focul la mic și lasă totul să fiarbă pentru 10 minute. Bea acest ceai o dată sau de două ori pe zi. Dacă nu ți se pare dulce, poți adăuga miere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel