Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noua variantă covid din Africa stârnește îngrijorare mondială. Italia și Marea Britanie interzic zborurile din mai multe țări
WhatsApp
Marea Britanie și Italia se arată îngrijorate de noua variantă de coronavirus identificată recent, care se răspândește în Africa de Sud și care ar putea face vaccinurile mai puțin eficiente și periclita eforturile de combatere a pandemiei, relatează Reuters. 
Mai multe companii aeriene au ANULAT ZBORURI din şi spre România. Destinaţii importante precum Milano, Bruxelles sau Amsterdam

Agenția britanică de securitate sanitară a declarat că varianta, denumită B.1.1.529, are o mutație care este radical diferită de cea din coronavirusul original pe care se bazează vaccinurile COVID-19.

"Aceasta este cea mai semnificativă variantă pe care am întâlnit-o până în prezent și sunt în curs de desfășurare cercetări urgente pentru a afla mai multe despre transmisibilitatea, gravitatea și sensibilitatea sa la vaccinuri", a declarat directorul executiv al UKHSA, Jenny Harries.

Varianta a fost identificată pentru prima dată la începutul acestei săptămâni, dar Marea Britanie s-a grăbit să introducă restricții de călătorie în Africa de Sud și în cinci țări vecine, acționând mult mai rapid decât în cazul variantei Delta, dominantă în prezent.

"Ceea ce știm este că există un număr semnificativ de mutații, poate dublu față de numărul de mutații pe care l-am văzut în varianta Delta", a declarat secretarul pentru sănătate Sajid Javid. "Iar acest lucru ar sugera că este posibil să fie mai transmisibilă și că vaccinurile actuale pe care le avem ar putea fi mai puțin eficiente".

G Ad:

Varianta africană covid. Țările vizate

 

Marea Britanie a anunțat că a interzis temporar zborurile din Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho și Eswatini începând de vineri de la ora 1200 GMT, iar călătorii britanici care se întorc din aceste destinații vor trebui să intre în carantină.

Javid a declarat că este nevoie de mai multe date despre această variantă, dar că restricțiile de călătorie au fost necesare ca măsură de precauție.

Și în Italia ministrul Roberto Speranza a semnat astăzi, 26 noiembrie, la ora 8.30, o nouă ordonanță care interzice intrarea în țară persoanelor care au fost în Africa de Sud, Lesotho, Botswana în ultimele 14 zile. Pe listă se mai află Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini .

Oamenii de știință au declarat că sunt necesare studii de laborator pentru a evalua probabilitatea ca mutațiile să ducă la o eficacitate mult redusă a vaccinului.

Varianta a fost descoperită și în Botswana și Hong Kong, dar Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie a declarat că nu a fost detectat niciun caz în Marea Britanie.

Epidemiologul Neil Ferguson, de la Imperial College London, a declarat că B.1.1.1.529 are un număr "fără precedent" de mutații și a fost cauza unei creșteri recente și rapide a numărului de cazuri în Africa de Sud.

"Măsura guvernului de a restricționa călătoriile cu Africa de Sud este, prin urmare, prudentă", a spus el. "Cu toate acestea, nu avem încă estimări fiabile cu privire la măsura în care B.1.1.529 ar putea fi fie mai transmisibilă, fie mai rezistentă la vaccinuri, așa că este prea devreme pentru a putea oferi o evaluare bazată pe dovezi a riscului pe care îl reprezintă," relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
28 ian 2022, 00:05
DCMedical.ro
27 ian 2022, 19:12
DCBusiness.ro
27 ian 2022, 22:40
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
DCBusiness.ro
27 ian 2022, 22:40
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
DCNews.ro
28 ian 2022, 00:05
DCMedical.ro
27 ian 2022, 19:12
Spectacola.ro
27 ian 2022, 13:09
Spectacola.ro
27 ian 2022, 13:09