Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noua variantă a virusului se extinde. Două cazuri, confirmate în Anglia
WhatsApp
Două cazuri de infectare cu Omicron, noua variantă a coronavirusului SARS-CoV-2, au fost depistate în Marea Britanie, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii, Sajid Javid, transmit Reuters şi AFP.

'Noaptea trecută târziu, am fost contactat de Agenţia de Securitate Sanitară a Regatului Unit. Am fost informat că au detectat două cazuri cu această nouă variantă, Omicron, în Marea Britanie. Unul în Chelmsford, celălalt în Nottingham', a comunicat ministrul.

El a precizat că persoanele infectate şi familiile lor sunt testate din nou. De asemenea, li s-a cerut să se izoleze cât timp sunt retestate şi li se stabilesc contacţii.

Anglia va adăuga de duminică, de la ora 04.00 GMT, pe lista de 'roşie' de călătorie Malawi, Mozambic, Zambia şi Angola, ceea ce înseamnă că rezidenţii britanici şi irlandezi care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină timp de 10 zile într-un hotel aprobat de guvern. Non-rezidenţilor li se va refuza intrarea.

Pe listă se aflau deja Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe.

Prim-ministrul Boris Johnson, consilierul ştiinţific şef Patrick Vallance responsabilul medical şef Chris Whitty vor avea mai târziu o conferinţă de presă 'pentru a stabili măsuri suplimentare', a adăugat Javid.

România impune carantină obligatorie pentru vaccinați

 

Călătorii români, care vin din țări africane, unde a apărut noua variantă de COVID-19, intră în carantină, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Epidemiologul spune că în continuare vaccinarea este soluția oportună pentru protecție împotriva COVID-19. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a introdus pe lista roșie șapte țări din sudul Africii unde a apărut tulpina Omicron a virusului SARS CoV-2. Românii și cetățenii europeni care vin din aceste țări trebui să stea în carantină.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a aprobat sâmbătă hotărârea numărul 107. Prin această decizie se actualizează lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat în sensul introducerii statelor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe în zona roșie.

De asemenea, decizia instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele cetățeni români, cetățeni din țările Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, care sosesc în România din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe.

Carantina se face la domiciliu sau în locul declarat, dacă există posibilitatea delimitării față de ceilalți membrii ai familiei, dar și în spații special destinate, puse la dispoziție de autoritățile administrației publice locale, conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, CNSU a decis interzicerea accesului pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizi, care sosesc din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel