Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nouă metodă de înșelătorie răspândită printre români: „Obțineți un voucher de cumpărături“
WhatsApp
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atenţionează că atacatorii încă încearcă să profite de perioada reducerilor. DNSC atrage atenția asupra unei campanii de tip scam ce vizează Profi.

Atacatorii încă încearcă să profite de perioada reducerilor și a promoțiilor de sezon și continuă să lanseze capcane online pentru utilizatorii creduli sau neatenți, spun cei de la DNSC.

„Mai jos aveți un exemplu de site care găzduiește o campanie promoțională falsă, care se folosește de imaginea Profi Romania, pentru a atrage potențialele victime să dea clic și să-ți ofere date sensibile, cu speranța de a primi un premiu.

Nouă metodă de înșelătorie răspândită printre români

 

Profi a publicat deja o avertizare pe canalele oficiale de comunicare ale companiei, specificând totodată că această campanie de tip scam se propagă prin intermediul paginilor sau a conturilor false pe social media: https://www.facebook.com/Profi.ro/posts/4852794804798951”, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

2. -imagine fara descriere- (profi.jpg)

Recomandările DNSC:

- evitați accesarea de link-uri din surse necunoscute sau dubioase

- dacă deja ați făcut click, verificați adresa site-ului vizitat, înainte de a face orice altă acțiune. De multe ori atacatorii se folosesc de instrumente de prescurtare a link-ului, pentru a nu se distinge adresa exactă. Dacă site-ul are un domeniu ciudat (.xyz, .online, .info, etc.), diferit de cel oficial (.ro sau .com), atunci cel mai probabil este vorba despre un site care propagă atacuri de tip scam sau phishing

- dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificați existența acestei promoții pe canalele oficiale ale companiei respective

- fiți atenți la corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română! Eventuale erori flagrante pot fi un indiciu că este vorba despre un posibil atac

- evitați furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerute explicit online, mai ales dacă vi se promite un câștig rapid dacă o faceți

- raportați astfel de pagini care propagă concursuri, promoții false sau oportunități ireale de câștig către rețeaua socială în spațiul căreia s-a publicat acel post. Mai multe raportări într-un timp scurt pot duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conținut malițios.

- dacă ați oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luați imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului și monitorizarea tranzacțiilor din cont! Dacă ați suferit pagube materiale, va trebui să depuneți o plângere la Poliția Română, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel