Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicușor Dan, blocat de PSD-PNL la Primăria București. Ciolacu joacă pentru Cotroceni?
WhatsApp
Nicușor Dan este blocat la Primăria Generală. Consilierii generali PSD-PNL au făcut front comun și nu au votat bugetul pe 2024. 
Foto: Nicușor Dan/ Sursa: Facebook, Nicușor Dan

Deși PNL l-a susținut pe Nicușor Dan la ultimele alegeri, acum pare că liberalilor nu le mai convine nimic din ce face acesta. 

Astfel, bugetul Capitalei pentru 2024 a fost respins, vineri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu largul concurs al consilierilor generali PSD-PNL. 

Grupul PSD nici măcar nu a participat la şedinţa de votare a bugetului. 

Liberalii, în schimb, au criticat lipsa investiţiilor, faptul că în buget nu sunt incluse toate datoriile Municipalităţii, sumele prea mari alocate pentru protocol sau diverse evenimente şi faptul că Primăria nu a achitat integral în ultimii ani stimulentele destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi. 

Proiectul a obţinut 18 voturi "pentru", 6 abţineri şi 4 "împotrivă", insuficiente în vederea adoptării.

Marcel Ciolacu cedează Bucureștiul PNL-ului în schimbul susținerii sale pentru funcția de președinte al României?

 

PNL l-a desemnat deja pe Sebastian Burduja drept candidatul propriu la Primăria Generală a Capitalei, astfel că cel mai probabil liberalii nu vor mai susține nici un proiect al lui Nicușor Dan până la finalul mandatului. 

PSD și PNL au convenit să susțină un candidat comun pentru primăria Generală, iar în înțelegere ar intra cel mai probabil și o susținere a lui Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte al României. PSD s-ar obliga astfel să susțină candidatul PNL pentru Primăria București. Scenariul nu a fost deocamdată confirmat de nici un partid, dar totul pare să se îndrepte către această direcție. 

În cursa pentru primăria generală a Capitalei s-a înscris deja primarul Sectorului 6, Cristian Popescu Piedone și actualul primar general, Nicușor Dan. Piedone ar putea încurca planurile PSD-PNL, atrăgând multe voturi din zona susținătorilor social-democrați. 

Rămâne de văzut dacă în final Sebastian Burduja va rămâne candidatul susținut de cele două partide împotriva lui Nicușor Dan și ce ar putea primi Piedone ca să nu le dea planul peste cap. Nici Gabriela Firea nu pare să se fi resemnat, deși Marcel Ciolacu i-a dat deja numeroase semnale că nu mai este preferata PSD-ului în încercarea de a ajunge pe fotoliul de edil.

Recent, Firea a primit votul de încredere al PSD București pentru candidatură, dar nu a primit și acceptul lui Ciolacu, cel care se pare că își pregătește terenul pentru a intra în cursa pentru Cotroceni. 

Alegerile locale ar trebui să se desfășoare peste trei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel