Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicușor Dan a rupt "frăția" cu viceprimarul Bujduveanu și i-a retras atribuțiile: "Mi-a dat o maimuță de-asta pe telefon"
WhatsApp
După "divorțul" oficial de PNL, care l-a susținut la ultimele alegeri, Nicușor Dan a decis să-i retragă atribuțiile viceprimarului liberal Stelian Bujduveanu.
sursa foto: Inquam Photos / George Călin

După ultimele blocaje cu bugetul Capitalei, girate de majoritatea PSD-PNL din Consiliul General, Nicușor Dan a decis că este momentul să-i retragă atribuțiile de primar lui Stelian Bujduveanu. 

Nicușor Dan spune că a vrut să-l informeze pe Bujduveanu telefonic, dar până la urmă i-a dat un mesaj. 

"L-am sunat, dar era în conferinţa asta mare, cu anunţul candidatului, dar am schimbat nişte mesaje. (...) I-am spus că nu e nimic personal şi el mi-a dat un like sau o maimuţă din asta de pe telefon, în care mi-a spus că ştie, înţelege şi că totul e în regulă. (...) Haideţi să le spunem emoticoane", a spus Nicuşor Dan, pentru Digi24.ro.

Primarul Bucureștiului spune că s-a înțeles foarte bine cu viceprimarul Bujduveanu, dar decizia de retragere a atribuțiilor era una firească având în vedere că acum viceprimarul e angrenat într-o luptă pe un alt front, iar alianța PNL-PSD nu face decât să-l sape. 

"Ce am făcut trei ani, bine sau rău, decontăm împreună. În momentul acesta, începând de ieri, când PNL şi PSD au anunţat că vin cu proiectul lor de buget şi cu viziunea lor pentru Capitală, s-a format o nouă majoritate în Consiliul General, care este ostilă primarului. Domnul viceprimar, fiind în această majoritate în Consiliu, ar fi absurd şi să îl critice pe primar, din poziţia asta, şi să fie în colaborare cu primarul, din poziţia cealaltă. Şi atunci, e o decizie firească să îi iau atribuţiile. După alegeri, în funcţie de majoritatea pe care o s-o formăm, vom rediscuta atribuţii pentru viceprimari", a mai spus Nicușor Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel