Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicuşor Dan dezvăluie opțiunile sale politice: „Sunt un om de dreapta, am sprijinit partidele de dreapta”
WhatsApp
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut recent o declarație care a stârnit interes în spațiul public. Întrebat pe cine ar vota la alegerile prezidențiale, dintre Elena Lasconi și Nicolae Ciucă, edilul a evitat să dea un răspuns concret, limitându-se la a sublinia afinitatea sa pentru partidele de dreapta.
Nicuşor Dan dezvăluie opțiunile sale politice: „Sunt un om de dreapta, am sprijinit partidele de dreapta” (Foto: arhiva DC Media Group)

Această declarație vine în contextul în care dezbaterea politică este tot mai intensă, iar pozițiile politicienilor devin din ce în ce mai importante pentru viitorul peisaj politic al țării.

Nicuşor Dan a reamintit că, încă din seara alegerilor locale, a precizat că va aduce în prim-plan anumite aspecte esențiale pentru administrația Bucureștiului. Printre acestea, el a menționat necesitatea clarificării modului în care se împart fondurile între Primăria Generală a Capitalei și primăriile de sector, cine are autoritatea de a emite autorizațiile de construire în București, precum și importanța unei legi actualizate pentru protejarea spațiilor verzi și pentru un Cod al urbanismului adaptat realităților curente.

„Aştept răspunsul candidaţilor şi partidelor pe aceste subiecte care mă interesează, ca om care are responsabilitate faţă de bucureşteni şi în funcţie de asta o să comunic”, a subliniat Nicuşor Dan, conform România TV.

„Am fost și sunt un om de dreapta, am fost sprijinit de partidele de dreapta”, a adăugat el, reiterând faptul că preferințele sale politice sunt clar orientate către partea dreaptă a spectrului politic.

 

Susținerea unei alianțe de dreapta

 

Nicuşor Dan a fost întrebat și despre posibilitatea susținerii unei alianțe de dreapta la nivel național. Primarul a confirmat că ar sprijini cu siguranță o astfel de inițiativă: „Desigur. Ăsta e lucrul pe care mi-l doresc, ca în Consiliul General al Municipiului Bucureşti să existe o alianţă de partide de dreapta şi ea să corespundă cu o alianţă naţională a partidelor de dreapta.”

Cu toate acestea, Nicuşor Dan și-a exprimat dezamăgirea cu privire la perspectivele unei astfel de alianțe, având în vedere informațiile din spațiul public care indică faptul că această colaborare politică nu pare să se concretizeze.

„Îmi pare rău, mai ales că, din calendarul electoral, 10 septembrie e data la care alianțele electorale pot fi depuse la BEC pentru alegerile parlamentare”, a explicat primarul general.

 

O poziție clară, dar nu definitivă

 

Declarațiile lui Nicuşor Dan reflectă o poziție clară în favoarea valorilor și principiilor de dreapta, dar rămân, în același timp, deschise către evaluarea ofertelor politice concrete ale candidaților. Prin sublinierea aspectelor administrative și legislative care îi preocupă, primarul general al Capitalei se poziționează ca un actor pragmatic, interesat de soluții eficiente pentru București.

Elena Lasconi, primarul Câmpulungului, și Nicolae Ciucă, fostul premier al României și lider al PNL, reprezintă două figuri importante în cadrul partidelor de dreapta. Cu toate acestea, Nicuşor Dan nu a indicat o preferință explicită pentru unul dintre cei doi, lăsând să se înțeleagă că alegerea sa finală va depinde de modul în care aceștia și formațiunile lor politice vor răspunde la provocările concrete pe care le-a identificat.

Într-un moment politic crucial, când alianțele și strategiile electorale sunt în continuă negociere, declarațiile lui Nicuşor Dan adaugă un element de incertitudine dar și de interes pentru electoratul de dreapta. Alegătorii și partidele de dreapta vor aștepta cu interes să vadă cum vor reacționa candidații și ce direcție va lua primarul general al Capitalei în perioada următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel