Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicu Ștefănuță pregătește o nouă forță politică după europarlamentare: Am pornit ceva ce nu mai poate fi oprit
WhatsApp
Nicu Ștefănuță ne-a dezvăluit planurile după alegerile europarlamentare.
Nicu Ștefănuță, Renew Europe

Întrebat care sunt planurile lui după alegerile europarlamentare, în cazul în care nu reușește să fie ales pentru un nou mandat, Nicu Ștefănuță a răspuns, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora:

"Planurile mele sunt să creez o mișcare veritabilă a tinerilor progresiști, verzi, din România. Veritabilă, pe bune, adevărat, cu tot ceea ce înseamnă acest lucru. Deci eu voi rămâne în politica românească, mă voi bate, în continuare, pentru tineri. Este important să spun acest lucru pentru că am pornit ceva ce nu mai poate fi oprit, cred eu. Am pornit un bulgăre, am pornit un val. Ar fi păcat să nu avem o opțiune de votat în 2024. De aceea luptăm, luptăm, luptăm.”

Alexandru Negrici: „Pregătești o mișcare politică mai amplă pentru următoarele alegeri, pentru 2028 și 2029?”

Nicu Ștefănuță: „Bineînțeles, dar până atunci este mult timp și să știți că se vor mai întâmpla multe lucruri. Mi-aș dori să rămân o voce importantă în politica românească. Să pot avea instrumentele pe care le am astăzi și să fac foarte mult bine pentru tineri, pentru cei din cămine, pentru cei fără locuință, pentru sănătatea mintală a lor, pentru spațiile verzi, pentru aerul curat. Fac multe lucruri și de aia îmi doresc o nouă candidatură, de aia îmi doresc acest rol, ca să pot continua să fac bine.”

Alexandru Negrici: „În cazul în care nu vei reuși să intri în Parlamentul European te gândești la o candidatură în Parlamentul României?”

Nicu Ștefănuță: „În acest moment nu aș vrea să mă exprim în direcția asta. Nu îmi pun problema. Noi dacă strângem semnăturile, în proporție de 90% suntem și aleși, sunt convins de asta pentru că este un val al tinerilor pe care eu îl simt. Mulțumesc, de altfel, și creatorilor de conținut care s-au alăturat, s-au implicat. Le sunt foarte recunoscător - Faiăr, Zlăvog, Amy Claire, Aluziva, Irina Manea, Aluziva, Maria Zvinca. Foarte, foarte multă lume și le apreciez sprijinul din tot sufletul. Asta arată, de fapt, că vorbim aceeași limbă. Ei vorbesc limba tinerilor , iar eu încerc să o vorbesc la fel.”

Alexandru Negrici: „Care e răul cel mai mic pentru alegerile parlamentare și prezidențiale?”

Nicu Ștefănuță: „Păi, mi-ar plăcea să câștigăm locul la alegerile europarlamentare, măcar un post, iar după aceea, cu o mișcare adevărată, progresistă, să candidăm la parlamentare. Trebuie să crești această mișcare progresistă din România, să dai o voce reală tinerilor.”

Alexandru Negrici: „Atunci încă o întrebare pentru parlamentare. Ai vreo formațiune politică pe care o susții?”

Nicu Ștefănuță: „În acest moment, nu. Sunt alături de mine partide mai mici, precum SENS și ACUM, pe care le voi susține într-o alianță progresistă, adevărată.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel