Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicușor Halici: „PSD va veni cu un proiect care să statueze votul pe 3 zile și număr dublu de aleși pentru Diaspora”
WhatsApp
Deputatul PSD Nicușor Halici a acuzat Guvernul PNL că a încălcat legea în momentul în care a adoptat Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate, căci nu avea avizul Consiliului Legislativ, fie el pozitiv sau negativ.

El i-a mai acuzat de ipocrizie pe liberali, căci acum trei ani au reproșat PSD-ului că ia decizii în domeniul Justiției fără să respecte recomandările Comisiei de la Veneția, or ei acum fac fix același lucru.

„Nu e vorba de sabotare sau măcelărire, pentru că sunt proceduri absolut legale. Să spuneți acum Parlamentului că nu ar trebui să respingă o OUG care e neconstituțională, care încalcă decizii ale CCR și recomandări ale Comisiei de la Veneția... Să nu mai spun că acum trei ani, în timpul guvernării PSD, colegii din Opoziție de la acel moment țipau că nu avem avizul Comsiei de la Veneția sau al GRECO.

Acum avem o OUG pe anticipate. Știți că au făcut o ilegalitate membrii Guvernului? Că au supus spre dezbatere și au adoptat o OUG fără să ceară avizul Consiliului Legislativ. E obligatoriu, e în legea de organizare și funcționare a Consiliului Legislativ. Scrie alb pe negru.

Comisia de la Veneția spune foarte clar că înainte cu șase luni nu se mai modifică nimic în sistemul electoral la alegerile generale și cu un an la alegerile locale", a declarat Nicușor Halici, pentru B1 TV.

Acesta a mai precizat că PSD va veni în curând cu un proiect de lege care să cuprindă prevederile referitoare la Diaspora din această Ordonanță de Urgență: „Și acum, azi, prin președintele interimar, am spus foarte clar: când această OUG, care e nelegală și neconstituțională, va cădea și la Camera Deputaților, PSD va pune un proiect de lege care să treacă prin procedură de urgență și care să statueze votul pe trei zile, numărul de parlamentari dublu pentru Diaspora și alte lucruri".

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel