Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă: „Sprijinul lui Olaf Scholz, confirmare importantă a partenerilor germani a pregătirii României de a se alătura Schengen”
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, că salută sprijinul cancelarului german Olaf Scholz pentru ca România să devină membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen, menţionând că reprezintă o "confirmare importantă din partea partenerilor germani a pregătirii României de a se alătura Schengen, în beneficiul întregii Uniuni Europene".
Ciucă: Bugetul cercetării-dezvoltării va fi dublu, dacă nu triplu anul viitor. 40 de milioane de euro pentru firmele din diaspora, conduse de români

„Salut sprijinul cancelarului german Olaf Scholz pentru ca România să devină membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen. Confirmare importantă din partea partenerilor germani a pregătirii României de a se alătura Schengen, în beneficiul întregii Uniuni Europene”, a transmis Ciucă pe Twitter.

Cancelarul german Olaf Scholz a apreciat luni că Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen, transmite Reuters.

În textul discursului pe care urmează să îl ţină la reuniunea UE de la Praga, Scholz consemnează că „Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase” şi afirmă că „Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline”.

„Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline”, a promis cancelarul. 

 

Iohannis, reacție după ce Scholz a spus că România îndeplinește toate cerințele pentru aderarea la Spaţiul Schengen: „Un obiectiv strategic al țării mele”

 

Președintele Klaus Iohannis salută anunțul cancelarului german Olaf Scholz, care susține că România îndeplinește condițiile pentru aderarea la spațiul Schengen. 

„Salut anunțul făcut astăzi, la Praga, de către Cancelarul federal Olaf Scholz cu privire la sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Spațiul Schengen – un obiectiv strategic al țării mele, care în mod clar îndeplinește toate criteriile tehnice. Îi mulțumesc pentru implicarea personală”, transmite pe Twitter Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel