Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă, răspuns acid pentru Marcel Ciolacu: „După ezitarea pe care a avut-o, ezit şi eu să am încredere”
WhatsApp
Nicolae Ciucă, președintele PNL, a adus în discuție tensiunile existente între el și Marcel Ciolacu, liderul PSD și prim-ministru al României, într-o declarație făcută miercuri seară în cadrul unei emisiuni online. Ciucă a subliniat că, în ciuda colaborării lor în cadrul coaliției de guvernare, nu există o relație de prietenie între cei doi.
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu (Foto: Agerpres)

Ciucă a evidențiat că ezitarea lui Ciolacu de a răspunde ferm la întrebarea legată de încredere într-o discuție anterioară este un semn de îndoială și o mișcare strategică din partea liderului PSD.

„După ezitarea pe care a avut-o Marcel Ciolacu la întrebarea dumneavoastră, ezit şi eu să am încredere pentru că în momentul în care există o astfel de ezitare... nu avem o relaţie de prietenie, prietenia înseamnă cu totul altceva", a declarat Ciucă conform Digi24, explicând că experiența sa în armată i-a format o înțelegere profundă a prieteniei și camaraderiei, care implică loialitate și sprijin necondiționat în momentele dificile.

 

Acuzații grave din partea lui Ciucă la adresa lui Ciolacu

 

De asemenea, Nicolae Ciucă a acuzat că actualul guvern, sub conducerea lui Ciolacu, a devenit o „proprietate personală”, subliniind că nu a fost invitat la evenimentele publice majore, în ciuda faptului că PNL este partener de guvernare în coaliția actuală.

„Dacă ne uităm la mine cât am fost prim-ministru şi activităţile pe care le-am făcut... nu am ezitat niciodată, indiferent de activitate... fără să îl invit pe Marcel Ciolacu să fie alături de mine", a spus Ciucă, adăugând că lipsa sa de invitații la evenimentele guvernamentale din ultimul an demonstrează că guvernul este gestionat într-un mod unilateral de către PSD.

Acesta a subliniat că, în timpul mandatului său de premier, a adoptat o abordare transparentă și incluzivă, invitând întotdeauna liderii partidelor din coaliție să participe la deciziile importante. În contrast, Ciucă consideră că Ciolacu a preferat să acționeze de unul singur, ignorând parteneriatul cu PNL.

În ceea ce privește viitorul coaliției, Nicolae Ciucă a subliniat că aceasta rămâne necesară pentru stabilitatea țării, în ciuda divergențelor interne.

Întrebat de ce nu se rupe coaliția, acesta a răspuns: „Pentru că există o responsabilitate... Am construit această coaliţie din nevoia de stabilitate. Dacă mi-am dorit această coaliţie? Am fost obligaţi să facem această coaliţie cu PSD pentru că propriul nostru partener de dreapta nu a făcut nimic altceva decât să depună o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR, sigur că da.”

Ciucă a exprimat regretul că nu a fost posibilă formarea unui guvern de dreapta, dar a subliniat că, având în vedere circumstanțele, coaliția cu PSD a fost singura opțiune viabilă pentru menținerea stabilității politice în România. Această situație, a sugerat el, impune o colaborare bazată pe respect reciproc și luarea deciziilor în comun, ceea ce nu pare să fie întotdeauna cazul în guvernarea actuală.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel