Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă: „De astăzi, intră în vigoare noi măsuri pentru cei afectați de prețuri. Tichete de masă de 30 lei și ajutor pentru pensionari”
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă anunță intrarea în vigoare, începând de vineri, a două măsuri, respectiv majorarea valorii tichetelor de masă de la 20 la 30 de lei și ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 2000 de lei.

„De astăzi (vineri - n.r.), intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul , prin care protejăm românii afectați de creșterile de prețuri”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Premierul precizează că este vorba despre majorarea valorii tichetelor de masă 50%, de la 20 la 30 de lei.

De asemenea, el amintește că pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei, după cel acordat în ianuarie celor cu pensii sub 1.600 de lei.

„Continuăm să implementăm măsuri de sprijin pentru oameni în această perioadă. Misiunea noastră este să trecem cu bine țara prin crizele multiple care ne afectează și să demarăm reformele masive asumate prin PNRR”, încheie Ciucă.

 

Vasilcoiu: Măsura de acordare a ajutoarelor de 700 de lei pentru pensionari are un impact bugetar de 2,3 miliarde de lei

 

Măsura de acordare a ajutoarelor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mici are un impact bugetar de 2,3 miliarde de lei, respectiv 2% din totalul bugetului de pensii pentru acest an, a afirmat, joi, Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, în briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

Guvernul a aprobat, joi, Ordonanţa de Urgenţă care prevede acordarea unui ajutor de 700 de lei pensionarilor care au venituri mai mici de 2.000 lei lună.

„Vor beneficia atât pensionarii din sectorul public de pensii, cât şi pensionarii care au pensii militare de stat, veteranii, urmaşii, soţii supravieţuitori, persecutaţii etnic şi politic şi persoanele care au făcut muncă forţată în regimul comunist. Vorbim de un total de aproximativ 3,3 milioane de beneficiar, iar efortul bugetar pe care îl vor face Ministerul Muncii, Ministerul Apărării, cel al Administraţiei şi Internelor şi Serviciul Român de informaţii este de aproximativ 2,3 miliarde de lei”, a arătat oficialul.

Acest ajutor este parte a programului „Sprijin pentru România”.

„Măsura vine în complementaritatea altor măsuri adoptate, respectiv acele vouchere electronice pentru persoanele cu venituri reduse, 250 de lei o dată la două luni, până la sfârşitul anului, astfel că se vor acorda de patru ori”, a precizat Vasilcoiu.

Potrivit acestuia, banii vor fi plătiţi din bugetele ministerelor de resort şi al SRI.

„Impactul bugetar este de 2,3 miliarde de lei. Raportat la costul total cu pensiile din România, anul acesta, în jur de 110 miliarde, avem un impact de 2%, nu este cine ştie ce”, a mai spus secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel