Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă cheamă parlamentarii din vacanță, pentru o sesiune extraordinară a Senatului: Se caută soluții pentru oprirea protestelor
WhatsApp
Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, strică vacanța parlamentarilor și i-a convocat luni pe senatori într-o sesiune extraordinară.

Informații din surse politice au dezvăluit faptul că președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a convocat senatorii pentru o sesiune extraordinară care va avea loc luni. Scopul acestei convocări este declanșarea procedurii legislative de aprobare a ordonanțelor de urgență adoptate de Guvern în data de 17 ianuarie, în timpul vacanței parlamentare, potrivit Antena 3 CNN.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat aprobarea, în ședința de guvern de joi, a unui set de măsuri negociat de transportatori cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Agriculturii.

Aceste ordonanțe, venite în contextul protestelor transportatorilor și fermierilor din ultimele zile, se referă la implementarea unui marcaj fiscal comun pentru motorină și kerosen, precum și la echivalarea permiselor de circulație pe drumurile publice, astfel încă cei care dețin permis de conducere pentru categoria B, să poată conduce tractoare.

După ședința Biroului Permanent al Senatului, proiectele vor fi supuse dezbaterii comisiilor de specialitate ale Senatului, acesta fiind primul for sesizat în astfel de situații. 

Nicolae Ciucă se grăbește să adopte Ordonanțele de Urgență

 

Decizia de convocare a sesiunii extraordinare pentru luni dimineață ar fi fost deja semnată de Nicolae Ciucă.

În acest sens, Biroul Permanent al Senatului va avea o întâlnire luni dimineață pentru a stabili programul de lucru și pentru a asigura conducerea ședinței de plen.

După informarea în plen, cele două ordonanțe de urgență, OUG 2/2024 referitoare la marcajul fiscal comun pentru motorină și kerosen, și OUG 1/2024 privind modificarea și completarea OUG 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, vor intra în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Senatului, care reprezintă primul for sesizat în astfel de cazuri.

OUG 1/2024 are în vedere echivalarea permisului de conducere categoria B cu permisul Tr1, o nouă categorie introdusă, ce va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice. De asemenea, se prevede înscrierea echivalării categoriilor B și Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, fără a fi necesară susținerea unui examen de către autoritatea competentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel