Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă, anunțul zilei după ultimele informații de la Comisia Europeană privind pensiile
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că a discutat la Bruxelles despre pensiile speciale și reforma acestora prin PNRR. Acesta a amintit că pensiile militare au fost modificate prin lege și sunt pe bază de contributivitate și deci nu sunt considerate pesii speciale.

Premierul a făcut această referire pentru a clarifica poziția Guvernului României după ce reprezentnații Comisiei Europene au precizat că pensiile militare trebuie incluse în reforma pensiilor speciale, inclusă în PNRR. În plus de asta, premierul a ținută să lămurească și problema legată de faptul că țara noastră ar trebui trebuie să se încadreze în procentul de 9,4% din PIB, la capitolul pensii, explicând cum au decurs discuțiile cu oficialii europeni.

Nicolae Ciucă, anunțul zilei după ultimele informații de la Comisia Europeană privind pensiile

 

„Atunci când am realizat conferința de presă în timpul vizitei pe care am efectuat-o la Bruxelles și în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu oficialii europeni, inclusiv cu doamna președintele a Comisiei Europene, am prezentat că unul dintre subiectele discutate a fost acela ca acest plafon de 9,4% din PIB pentru pensii să poată să fie înlocuit cu un alt indicator, de disciplină financiară, care este prevăzut în PNRR, fiind vorba de jalonul care ne obligă să realizăm reforma pensiilor și totodată discutăm și de un alt jalon care ne obligă să realizăm și reforma salarizării.

În ceea ce privește pensiile militare, am discutat și acest subiect, inclusiv cu reprezentanții Comisiei, care au fost într-o vizită tehnică la București săptămâna trecută sau cu două săptămâni în urmă și am discutat pe marginea raportului pe care l-a prezentat Banca Mondială, în cuprinsul căruia este scris foarte clar că pensiile militare nu intră la capitolul de pensii speciale și intră la capitolul de pensii de serviciu. Pensiile militare au fost modificate prin lege și sunt pe bază de contributivitate.

La nivelul nostru continuăm să susținem reforma sistemului de pensii pe bază de contributivitate și continuăm ca în demersurile pe care le vom face în continuare cu Comisia Europeană să ajungem foarte clar la înțelegere în conformitate cu principiile pe care le respectă și celelalte state din UE vizavi de pensiile militare, conform cărora nu sunt pensii speciale, ci sunt pensii de serviciu”, a afirmat Nicolae Ciucă.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel