Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă, anunț despre banii românilor: Există premisa să avem o creștere economică
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre creșterea economică e care o preconizează pentru România. „Nu suntem în riscul să intrăm în recesiune economică în România, spune prim-ministrul“.

„Despre recesiune se vorbește de la începutul anului... Am putut să constatăm pe propria experiență că am avut o scădere a ritmului de creștere ca urmare a impactului pe care l-a avut seceta în producția agricolă. Aceste consecințe se văd în procentul de creștere economică pe trimestrul 3. Probabil îl vom resimți și în trimestrul 4.

Am luat măsuri astfel încât să putem să consolidăm economia și să o menținem în echilibru astfel încât să nu intrăm în recesiune. Datele pe care le avem în acest moment ne arată foarte clar că există premisa ca, la sfârșitul anului, România să aibă o creștere economică de 5%.

Pentru anul viitor, toate instituțiile, inclusiv cele europene, ne-au prognozat o creștere economică în jur de 1,5%. România nu este în pericolul de a intra în recesiune economică. Nu suntem singurii în acest ansamblu, depinde foarte mult de ce se întâmplă în celelalte economii cu care țara noastră este în colaborare, iar atunci vom resimți și noi acele efecte“, a afirmat premierul Nicolae Ciucă înainte de o întâlnire a coaliției de guvernare.

Nicolae Ciucă anunț despre creșterea pensiilor și a salariului minim

 

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că se fac calcule la Guvern pentru o creștere a pensiilor, de asemena el a explicat că salariul minim va crește la 3.000 de lei, cu păstrarea facilităților.

„În acest moment se lucrează la nivelul structurilor de specialitate, astfel încât să asigurăm aceea anvelopă de 15% din buget. Sigur, ne dorim să asigurăm un venit crescut pentru cei cu pensiile cele mai mici. (...) Mâine vom avea întâlnirea tripartită la Guvern și împeună vom stabili tot ceea ce este legat de salariul minim (...) În momentul în care am discutat despre mărirea salariului minim la 3000 de lei, cu siguranță că vom păstra și facilitățile”, a spus Nicolae Ciucă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel