Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă, amintiri de pe câmpul de luptă din Afganistan. Cum au făcut militarii ciorbă din resturi: "A fost cea mai bună" 
WhatsApp
Nicolae Ciucă a povestit, într-un interviu difuzat pe DCNews și ȘtiriDiaspora, cum au reușit militarii români să facă o ciorbă într-o bază militară din Afganistan. 

Nicolae Ciucă este unul dintre puținii generali români care au luptat efectiv sub drapelul țării pe teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan. Într-un interviu difuzat pe DCNews și ȘtiriDiaspora, el și-a amintit momentul în care militarii români au făcut o ciorbă românească cu ce ingrediente au găsit prin pachetele de hrană rece. Fostul premier susține că a fost cea mai bună ciorbă. 

"În baza militară erați umăr la umăr cu americanii sau erau împărțite zonele? Cum cum făceați și în general, cine vă servea masa? Cum trăiați pe câmpul de luptă?", a fost întrebarea lui Bogdan Chirieac.

"Trăiam cât se poate de auster. Vreau să vă spun că de la început și până la sfârșitul misiunii din Afganistan aveam o singură masă caldă pe zi, masa de seară. Masa de prânz era hrană rece, erau pachete, erau rațiile de hrană rece pe fiecare pe fiecare zi. De spălat, aveam mașini de spălat și ne-am organizat. Am avut un sistem logistic specific anilor 2000.

La începutul anilor 2000, dotarea și înzestrarea nu era cea de astăzi. Astăzi se dislocă forțele în teatru cu absolut tot ce trebuie. Și atunci am avut mașini de spălat pe care ni le-am adus din țară, pe care tehnicienii militari, maiștrii militari și cei care lucrau la plutonul tehnic acolo au reușit să realizeze un sistem în care fiecare dintre noi puteam să ne ducem hainele la spălat. Aveam un sac cu etichetă și ne spălam pe rând hainele acolo", a povestit Nicolae Ciucă.

"A fost cea mai bună ciorbă"

 

Întreg suportul tehnic pentru hrănire era asigurat de către americani, iar noi participam cu o grupă de deservire zilnic, care ajuta la tot ceea ce însemna procesul, procesul tehnologic.

Ne obișnuiserăm foarte mult să mâncăm hrană rece. Aici există și o parte mai puțin tehnică, dar care face parte din viața noastră. La un moment dat, după atâta timp, nu mâncasem ciorbă niciodată. Am zis că din pachetele de hrană rece, dacă reușim să mixăm ceva, pachetele de pui cu cel vegetal și am mai găsit ceva pe acolo, reușim noi să facem o ciorbă. Am găsit oțet și am mai găsit ceva. Am găsit varză roșie și am pus, am pus varză roșie la ciorbă. Vă dați seama ce culoare a ieșit. Cu toate asta, a fost minunată, cea mai bună ciorbă", a mai spus Ciucă.

Urmărește interviul integral:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel