Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă a solicitat sprijin Coreei de Sud pentru aderarea României la OCDE
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă a avut, miercuri, o întrevedere cu prim-ministrul sud-coreean Han Duck-soo, prilej cu care demnitarul român a solicitat sprijin pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi i-a adresat omologului său invitaţia de a efectua o vizită oficială în România, anul viitor.
Nicolae Ciucă a solicitat sprijin Coreei de Sud pentru aderarea României la OCDE

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern, întâlnirea a avut loc în marja vizitei pe care Nicolae Ciucă o efectuează la Tokyo, ambii oficiali fiind în Japonia cu prilejul funeraliilor de stat ale fostului premier nipon Shinzo Abe.

Principalul subiect inclus pe agenda întrevederii a vizat impulsionarea parteneriatului strategic în baza căruia funcţionează deja de mai mulţi ani relaţia dintre România şi Republica Coreea. O altă temă majoră abordată a fost securitatea globală, în contextul creat de agresiunea rusă asupra Ucrainei.

„I-am mulţumit omologului sud-coreean, Han Duck-soo, pentru buna colaborare dintre ţările noastre din perioada pandemiei şi i-am transmis dorinţa noastră de a dezvolta cadrul relaţiei bilaterale, inclusiv în domeniul apărării, Republica Coreea numărându-se printre partenerii globali ai NATO şi având în vedere importanţa strategică din punct de vedere geografic a ţărilor noastre şi provocările de securitate actuale din regiunea Marii Negre şi cele din zona Asia-Pacific. De asemenea, am apreciat interesul investitorilor sud-coreeni care au avut încredere în potenţialul României”, a declarat Ciucă, citat în comunicat.

 

Nicolae Ciucă a solicitat sprijin pentru aderarea României la OCDEPremierul român l-a invitat pe omologul său coreean într-o vizita oficială în România, anul viitor, când cele două ţări vor celebra 15 ani de colaborare în cadrul parteneriatului strategic.

De asemenea, prim-ministrul Nicolae Ciucă a solicitat sprijin pentru aderarea României la OCDE. Pentru consolidarea relaţiilor economice bilaterale, premierul român a propus relansarea activităţii Comitetului pentru colaborare industrială şi organizarea unui forum de afaceri care să valorifice oportunităţile în domeniile producerii de energie verde, energie nucleară, tehnologia informaţiei, se mai arată în comunicatul Executivului.

La rândul său, premierul Republicii Coreea, Han Duck-soo, a apreciat relaţiile bilaterale şi contribuţia României la consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO şi garantarea securităţii în regiune, adaugă sursa amintită.

 

Nicolae Ciucă - întrevedere cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Japonia

 

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu Hosoda Hiroyuki, preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Dieta Japoniei, în cadrul vizitei pe care o efectuează în această ţară.

„Întâlnire foarte relevantă cu Hosoda Hiroyuki, preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Dieta Japoniei, şi un prilej de a discuta perspectivele de ridicare a relaţiilor româno-japoneze la nivelul parteneriatului strategic pentru a materializa această iniţiativă a regretatului premier Shinzo Abe”, a transmis Ciucă, miercuri, pe pagina de Twittter a Guvernului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi prim-ministrul Nicolae Ciucă se află, de luni până miercuri, în Japonia, unde participă la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 21:41
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 21:41
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03