Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă, anunțul dimineții: Cum va fi compensat prețul la energie? Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă
WhatsApp
Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care se va menţine preţul la energie electrică pentru consumatorii casnici de 0,68 lei pentru cei care consumă până la 100 de Kwh pe lună, 0,80 lei pentru cei care consumă între 100 şi 255 de kWh pe lună, urmând ca acei consumatori care depăşesc pragul de 255 Kwh consum lunar să plătească 1,3 lei pe Kwh, a declarat premierul Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă, anunțul dimineții: Cum va fi compensat prețul la energie? Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă

„Este o şedinţă de Guvern în care adoptăm două documente foarte importante. Este vorba despre o ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm mecanismele de achiziţie pentru energie, astfel încât, aşa cum ne-am angajat, să asigurăm protejarea populaţiei şi a economiei. Vom menţine preţul la energie electrică pentru consumatorii casnici de 0,68 lei pentru cei care consumă până în 100 de Kwh, 0,80 lei pentru cei care consumă între 100 şi 255 de Kwh”, a declarat Ciucă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că va fi menţinut şi preţul de 1 leu/Kwh pentru IMM-uri.

Premierul a precizat că preţul pentru marii consumatori a fost fixat la 1,3 lei/kWh.

„Noutatea care apare prin introducerea acestui mecanism şi, desigur, modificările care se vor face în Parlament la Ordonanţa 119, vom asigura un preţ pentru marii consumatori de 1,3 lei. De asemenea, consumatorii casnici care consumă peste 255 Kwh vor beneficia de acelaşi preţ de 1,3 lei cu specificaţia că, diferit faţă de prevederile anterioare, cei care consumă peste 255 de Kwh vor plăti primii 255 Kwh la valoarea de 0,80 lei”, a declarat Ciucă. 

 

Vezi și 

 

Premierul Ciucă spune până când vor primi românii ajutorul de 50 de euro. „Vom găsi şi alte soluţii pentru a putea să-i sprijinim”

 

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit joi, 10 noiembrie, despre ajutorul acordaat românilor prin programul Sprijin pentru România.

„Cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua şi în anul viitor şi vom găsi şi alte soluţii pentru a putea sprijini persoanele vulnerabile”, a afirmat Ciucă. El a precizat că ”pentru ceea ce au scris în proiectul Sprijin pentru România, măsurile vor continua până la finalul anului, aşa cum s-au angajat şi desigur ele vor continua şi în anul viitor”.

Despre creşterea pensiilor, premierul a afirmat că în acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei.

„Ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede posibil, la sfârşitul lunii octombrie, nu am reuşit acest lucru pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe, ori fiecare minister trebuie să îşi asigure proiectarea bugetului şi încărcarea datelor pe programe. Vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, aşa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament”, a afirmat premierul.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel