Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nelu Tătaru, despre persoanele testate de coronavirus: „Toate, negative!”
WhatsApp
Toate cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian care are infecție cu coronavirus au rezultate negative la testele efectuate de Institutul „Matei Balș”, a anunțat, astăzi, secretarul de stat în MS Nelu Tătaru, în cadrul unei conferințe de presă.

„Avem rezultatele. Toate cele 13 persoane de la Gorj au test negativ coronavirus. Mai sunt în lucru 19 teste ale unor persoane, când vom avea rezultatul, vom reveni. Tot azi s-a emis ordinul de carantină. Toată lumea a întrebat de acest ordin. Ce spune acest ordin? Spune că toate persoanele care vin din zone închise, Wuhan, vasul de croazieră, cele 11 comune din Italia, sunt puse în carantină instituționalizată 14 zile. La intrarea în carantină vor fi testați, iar la ieșirea din carantină se vor face două teste, la diferență de 24 de ore, care trebuie să fie negative.

La persoanele asimptomatice, care vin din zona extinsă, în afara acestor zone, din Lombardia și Veneto, vor fi izolate voluntar la domiciliu, atât ele, cât și familiile lor. După perioada de 14 zile, vor beneficia de acea adeverință și vor beneficia de concediu medical atât ele, cât și familiile lor, conform OUG 158/2005.

Pentru cei izolați voluntar la domiciliu, legătura se va ține permanent cu medicul de familie și cu DSP din județul respectiv”, a spus Tătaru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel