Negresa italiană este o versiune simplă a brioșelor americane cu ciocolată. Servit în formă de pătrățele, acest desert cu ciocolată te va face să exclami "Mamma Mia!".
Încearcă și Cele mai bune saleuri făcute în casă. Rețeta foarte simplă, ce poate fi făcută de orice gospodină
Există mai multe ipoteze cu privire la originea acestui desert. Mulți spun că este, probabil, rezultatul unei greșeli făcute de un bucătar distrat care a uitat să adauge praf de copt în timp ce pregătea o prăjitură delicioasă de ciocolată, rezultând o prăjitură oarecum plată, dar gustoasă.
Alții spun că a fost creat pentru a satisface capriciul lui Bertha Palmer, o celebră femeie de afaceri americană care dorea un desert care să poată fi mâncat cu mâinile, dar care să nu se murdărească.
Descoperă mai jos cum să faci negresă italiană cu ciocolată, pas cu pas.
- 250 g ciocolată neagră 70%
- 250 g de unt
- 100 g făină
- 300 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de zahăr pudră vanilat
- 4 ouă
- 50 g cacao amară pudră
Vezi și: Ouă de dinozaur - Un desert genial din doar trei ingrediente pe care îl poate face și un copil
Se pune ciocolata neagră într-un bol termorezistent, se pune deasupra unei cratițe cu apă care fierbe ușor și, cu ajutorul unei linguri de lemn, se amestecă continuu până când ciocolata se topește complet.
Apoi puneți untul într-o cratiță mică. Puneți cratița pe foc și topiți untul la foc mic, amestecând continuu. La acest pas, aveți răbdare și mare grijă: dacă untul se prăjește, se va strica și va trebui să o luați de la capăt.
Se toarnă untul topit într-un bol mare, se adaugă zahărul pudră, zahărul pudră vanilat și ouăle. Se mixează până când amestecul este neted și compact. Adăugați pudra de cacao neîndulcită și făina. Se amestecă bine.
Se adaugă ciocolata topită și se amestecă ușor de jos în sus pentru a obține un amestec omogen.
Se toarnă amestecul într-o formă dreptunghiulară de 40x30 cm tapetată cu hârtie de copt, se nivelează suprafața cu o spatulă și se coace la 180 °C timp de aproximativ 40 de minute.
Se lasă negresa italiană să se răcească pe un grătar de sârmă și se lasă să se odihnească la temperatura camerei peste noapte, apoi se taie în pătrate mici sau în forma dorită și se decorează cu zahăr pudră.
Negresele se servesc, de obicei, cu înghețată de frișcă sau cu frișcă și sunt perfecte cu o ceașcă bună de cafea neagră fierbinte sau cu lapte.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News