Printre altele, se prepară din puține ingrediente, pe care le puteți găsi și în cămara dumneavoastră. Acesta este un desert foarte moale și cremos, fiind o alegere excelentă dacă iubești ciocolata.
Ingredientele pentru aproximativ nouă porții:
450 de grame de iaurt grecesc;
o jumătate de pahar de cacao amară;
un pahar de fulgi de ovăz;
100 de grame de zahăr normal sau 50 de grame de stevie;
un ou;
o linguriță de praf de copt.
Primul lucru este să turnați iaurtul grecesc în paharul blenderului, apoi adăugați fulgii ovăz, stevia, cacao și oul întreg. Odată ce ați făcut acest lucru, porniți robotul de bucătărie și mixați până obțineți un amestec cremos și omogen.
Încercați și: Tort Sirtaki cu crema de iaurt grecesc. Un desert super rapid, cu doar 150 de calorii pe porție
În acest moment preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Aluatul se toarnă într-o tigaie unsă și făinoasă și tapetată cu hârtie de pergament, nu fără a avea mai întâi a adăugat o linguriță de praf de copt amestecului.
Acum nu mai rămâne decât să bagi tava la cuptor, la 180 de grade, timp de 20-25 de minute. La sfârșitul gătitului este întotdeauna bine să faci testul clasic al scobitorii.
Ultima atingere, înainte de servire, este să decorați negresa cu zahăr pudră. Desertul poate fi servit lângă o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News