Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Negocieri în Coaliție: Perioada de vot pentru românii din diaspora la europarlamentare ar putea fi prelungită
WhatsApp
Românii din diaspora ar putea să voteze în două zile consecutive la alegerile europarlamentare, conform unei propunerii din partea PNL.
Ciucă și Ciolacu, despre majorarea pensiilor: „Vedem această necesitate. Nu am înaintat niciun procent”

Partidele PNL și PSD negociază în cadrul Coaliției posibilitatea de a extinde perioada de vot pentru românii din diaspora la alegerile europarlamentare, propunând ca aceștia să poată să voteze în două zile consecutive, respectiv pe 8 și 9 iunie.

Întrebat despre această propunere, Marcel Ciolacu a declarat, la venirea la sediul central al PSD: „Vom vedea. Haideţi să vedem. Colegii mei au avut propunerea asta, au fost şi colegii de la PNL. Pentru a nu se crea o emoţie în diaspora, este această propunere şi ştiţi foarte bine că şi data trecută am luat decizia să se voteze de vineri până duminică”.

Pe de altă parte, surse de la vârful PNL au precizat pentru „Adevărul” că liberalii au venit cu această propunere, de două zile. Însă social-democrații nu au dat un răspuns și nici un orizont de timp pentru opinia lor. 

Nu e prima dată când românii din diaspora au avut mai multe zile pentru a merge la vot

Nu ar fi pentru prima dată când sunt mai multe zile în care cei din afara țării pot să voteze. La alegerile prezidențiale din 2019, românii au avut la dispoziție nu mai puțin de trei zile în care să poată merge la urne. 

De asemenea, la alegerile parlamentare din 2020, tot trei zile au putut merge românii să voteze la secțiile organizate în afara țării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel