Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mutație nouă descoperită în România! Medicii sunt în alertă
WhatsApp
S-a descoperit o mutație nouă a coronavirusului la un pacient din Dorohoi. Tulpina este similară, din punct de vedere al contagiozității, cu cea din Marea Britanie. Potrivit reprezentanților DSP, pacientul a prezentat o formă ușoară și a fost supravegheat la domiciliu.
Foto ILUSTRATIV

Cinci pacienți din Botoșani au fost confirmați cu tulpini noi ale virusului, în urma unor analize efectuate de Laboratorul de Metagenomică și Biologie Moleculară, din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava. Potrivit reprezentanților DSP, patru dintre ei au fost diagnosticați cu tulpina britanică a virusului SARS CoV-2, iar un al cincilea cu o tulpină ale cărei origini nu sunt cunoscute. 

„Uniunea Europeană solicită să raportăm inclusiv aceste modificări, chiar dacă nu sunt incluse toate modificările prezente în tulpina britanică”, a declarat Mihai Damian, prorector Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, potrivit Antena3

„După cum știm, de la începutul pandemiei, a suportat mai multe mutații. Posibil și la noi în țară să fie mai multe mutații ale virusului și cei de la Universitatea din Suceava să ne aducă mai multe detalii. 

Pe aspectul PCR prezintă același grafic de amplificare ca și tulpina britanică, cu aspectul contagiozitate foarte mare”, a declarat Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani. 

 

Autoritățile sanitare din Botoșani au anunțat că vor lua măsuri de prevenție suplimentară

 

Toate persoanele diagnosticate cu noile tulpini au peste 50 de ani. Trei dintre ele sunt din localitatea Havârna, una din comuna Sulița, iar una din municipiului Dorohoi. 

Între timp, autoritățile sanitare din Botoșani au anunțat că vor lua măsuri de prevenție suplimentară în zonele unde au fost identificate mutațiile noului coronavirus. 

„Pacienții au prezentat o formă ușoară a bolii, au fost în izolare la domiciliu, chiar au trecut de cele 14 zile de la debutul bolii, niciunul nu a fost internat, nu au prezentat forme medii sau severe, doar i-am monitorizat și vom monitoriza în continuare situația în aceste trei localități și dacă va fi necesar vom mai trimite și alte probe la Suceava”, a mai spus Monica Adăscăliței. 

Până în prezent, au fost diagnosticate în țara noastră peste 50 de persoane cu mutația virusului SARS CoV-2. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel