Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mutabal, o cremă de vinete cu un gust delicios! Încearcă această rețetă ieftină și rapidă, cu doar 40 de calorii
WhatsApp
Mutabal este o crema de vinete cu un gust delicios. Este unul dintre preparatele clasice care se consumă ca aperitiv în țări precum Armenia, Republica Libaneză, Siria și Turcia. Nu este doar delicios, ci și hrănitor și foarte ușor de preparat.
Mutabal, o cremă de vinete cu un gust delicios! Încearcă această rețetă ieftină și rapidă, cu doar 40 de calorii

Născută din baba ganoush, este o cremă mai picantă, cu adaos de tahini sau pastă de susan, un ingredient clasic în această bucătărie. Îl puteți însoți după bunul plac cu pâine sau cu niște batoane crocante de legume precum castraveți, țelină sau morcov. Este atât de bogat încât este cunoscut și sub numele de „caviar de vinete”. Continuă să citești și descoperă cum să faci mutabal. Hai să gătim!

Pate de casă. Nici în restaurant nu găsești așa bunătate! Rețeta simplă

 

Mutabal - Ingrediente

 

- 1 vânătă

- ¼ linguriță tahini

- 1 lingură de ulei de măsline

- ½ linguriță boia

- 1 cățel de usturoi prăjit

- 25 de mililitri de suc de lămâie

- 1 praf de sare

- 1 praf de piper.

Salată „Insula pustie”. Așa bunătate nu ai mai mâncat până acum. Din ouă, piept de pui și ciuperci faci o rețetă simplă, de aur

 

Mutabal - Mod de preparare

 

Pentru a începe să pregătiți acest delicios mutabal, coaceți mai întâi vânăta. Pentru a face acest lucru, o puteți arde punând direct pe foc, pe grătar sau o puteți înveli în folie de aluminiu și o puteți băga într-un cuptor, preîncălzit la 200 ºC, pentru aproximativ 30 de minute.

În acest moment căutăm ca vânăta să capete aroma clasică afumată a acestui fel de mâncare. Odată gata, tăiați în jumătate și îndepărtați pulpa. Puneți deoparte.

Gătiți usturoiul învelit in folie de aluminiu în cuptorul încins la 200ºC, timp de 30 de minute. Veți obține o pastă de usturoi fină și afumată, care va fi minunată în această și multe alte rețete.

Truc: păstrați-l la frigider și va rezista mai mult de o săptămână.

Procesați un cățel de usturoi cu pulpa vinetelor și condimentele. Rectificați aroma de câte ori este necesar. Rețeta originală mutabal macină pulpa de vinete cu ingredientele intr-un mojar. Aceasta poate fi chiar o opțiune pentru dumneavoastră dacă nu aveți un blender sau un robot de bucătărie. De fapt, dacă nu ai mojar, poți zdrobi vânăta și usturoiul cu ajutorul unei furculițe. Vor fi atât de moi de la gătit încât nu va fi o problemă. Toată lumea poate face acest fel de mâncare!

Truc: dacă folosești un blender sau un robot de bucătărie, adaugă uleiul sub formă de fir pentru a crea o pastă foarte cremoasă, aerisită și netedă.

Serviți mutabalul libanez într-un castron și decorați-l cu un fir de ulei și boia de ardei.

Sfat: dacă doriți, puteți adăuga frunze de mentă sau pătrunjel tocat pentru a termina decorarea și aromatizarea mutabalului de vinete prăjite.

Zrazy din brânză, cartofi, ou și ceapă verde. Chiftelele pe care le vei găti zilnic. O rețetă simplă, de vis!

 

Informații nutriționale Mutabal

 

1 porție din această cremă de vinete are doar 40 de calorii. În plus, este o opțiune excelentă de a încorpora legumele în alimentația noastră într-un mod original.

Amintiți-vă că o puteți însoți cu pâine sau bețișoare de legume crude. De asemenea, puteți folosi ca sos pentru a însoți carnea, precum puiul la grătar sau mușchiul la grătar. În acest caz, dacă doriți să pierdeți în greutate sau să mâncați sănătos, nu uitați să alegeți o carne slabă. 

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt              
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g              
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G              

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel