Musaca de post este o rețetă foarte ușor de preparat, carnea din rețeta tradițională fiind înlocuită de ciuperci.
Vezi și: Găluște cu prune. Rețeta tradițională care ne aduce aminte de bucătăria bunicii
- 7-8 cartofi mai mari
- 3-4 morcovi mari
- 2-3 cepe
- 400 grame ciuperci albe de cultură (Champignon)
- o linguriță de amidon
- sare
- ulei pentru prăjit
- două roșii
- o legătură de pătrunjel
Se taie cartofii în rondele cu o grosime de jumătate de centimetru. Se pun la prăjit în ulei, după care se scot pe un șervet absorbant și se lasă la scurs.
Morcovii se tăie rondele, ceapă se tăie fideluță, iar ciupercile se taie în felii măricele. Toate se călesc la rândul lor, lăsându-le să scadă zeama destul. La sfârșit se pune sare după gust și o linguriță de amidon pentru a lega compoziția.
Se ia un vas termorezistent (de preferat un vas de lut, pentru că prinde un gust mai bun) și se pune un strat de cartofi, unul de umplutură și iarăși un strat de cartofi.
Deasupra se așează felii groase de roșii și pătrunjel tocat mărunt. Opțional, se poate stropi musacaua cu suc de roșii preparat în casă).
Preparatul se dă la cuptor pentru 10-15 minute, cât să se rumenească. Se servește caldă sau rece.
Dacă ți-a plăcut această rețetă de musaca de post, cu siguranță îți va plăcea și cea de ardei umpluți de post sau de spaghetti carbonara de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News