Această cremă tartinabilă arăbească este o opțiune delicioasă pentru gustare. O poți savura cu pâine, cartofi, carne sau pește. Dacă preferi, o poți consuma simplu, direct din borcan, cu lingura. După cum puteți vedea, are o varietate de utilizări și însoțiri cu foarte puțin efort. Citește în continuare pe StiriDiaspora.ro și descoperă cum să faci muhammara!
Așa se face cel mai gustos pate de mazăre. Simplu și ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână
- 2 ardei roșii
- 50 de grame de nuci decojite
- 30 de grame de pesmet
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță de melasă de rodie (pastă concentrată de rodie)
- 2 prafuri de chimen
- sare
- 2 vârfuri de piper
- 1 strop de suc de lămâie
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin.
Pate din legume. Nu se compară cu nimic altceva: cremos și gustos. Super rețetă!
Preîncălzește cuptorul la maxim 10 minute cu caldura deasupra. Între timp, puneți ardeii spălați și întregi într-o tavă de copt. Când sunt fierbinți, puneți-i la înălțime medie și coborâți temperatura la 180 ºC. Întoarceți-i ca să nu se ardă și asigurați-vă că s-au terminat complet de copt. Gătirea va dura aproximativ 45 de minute, în funcție de fiecare cuptor.
Scoateți ardeii din cuptor și puneți-i într-un recipient sau oală acoperită, astfel încât coaja să se desprindă ușor. Scoateți semințele.
Pune toate ingredientele într-un bol de mixer sau blender. Mixează-le până obții un piure gros. Dacă vă place o textură mai groasă, puteți lăsa crema pe jumătate măcinată.
Servește-ți muhammara autentică și însoțește-o cu orice îți place!
Sfat: Dacă vă place gustul de mentă, puteți decora crema cu frunze de mentă în momentul servirii.
Cremă de brânză de casă, dintr-un singur ingredient. Mai gustoasă decât în orice supermarket
Muhammara este practic o cremă tartinabilă de ardei copți. Dincolo de ingredientul său principal, există variații făcute din năut, caz în care se numește hummus cu ardei copt sau făcut din castane (castan muhammara). Nu ezitați să încercați toate variantele sale pentru a o alege pe cea mai bună pentru viitoarele dumneavoastră evenimente și sărbători.
Acest pateu de legume este, de asemenea, foarte popular printre vegani și vegetarieni, deoarece nu conține produse de origine animală. În plus, este o mâncare foarte sănătoasă, iar ingredientele sale sunt de bază și ușor de găsit. Poți profita acum pentru a încerca această rețetă!
Pate de casă din piept de pui: fin, gustos, care nu se compară cu altul! O rețetă extraordinară
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News