Foarte ușor de făcut, cu o textură netedă care se topește în gură și o cană de prezentare practică, acest mousse de pepene verde este perfect pentru a servi drept desert atunci când ai oaspeți la cină vara și vrei să arăți bine fără să te complici și tu. Făcut cu ingrediente ușor de găsit, acest mousse poate fi făcut din timp. Ai nevoie de mai multe argumente pentru a te apuca de treabă?
Ingrediente
500 de grame de pepene verde fără semințe
6 foi de gelatină
Suc de 1 lămâie
40 de grame de zahăr
125 mililitri de frișcă
1 crenguță de mentă
1. Pregătiți pepenele
Scoateți coaja, separați o treime din pulpă, tăiați-o în cuburi de dimensiuni similare și lăsați-o deoparte. Treceți restul prin blender.
2. Lasă gelatina să se înmoaie
Puneți foile de gelatină într-un castron cu apă rece și lăsați-le să se înmoaie timp de 5 minute.
3. Bateți smântâna
Bateți cu un mixer crema într-un castron și rezervați-o în frigider.
4. Se amestecă gelatina
Încălziți 1 pahar de piure de pepene verde cu zahărul. Înainte de a fierbe, opriți focul și adăugați gelatina scursă. Se amestecă până se dizolvă și se adaugă acest amestec la restul de piure.
5. Adăugați crema
Lăsăm să se răcească și adaugăm frișca. Transferați-l într-o pungă de patiserie cu o duză și lăsați-o să se odihnească 1 oră în frigider.
6. Umpleți cupele
Apoi împărțiți cuburile de pepene verde rezervate în 4 pahare mici, umpleți-le cu smântână și serviți-le decorate cu menta spălată.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News