Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moțiunea împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, respinsă în Parlament
WhatsApp
Camera Deputaţilor au votat, în urmă cu puțin timp, moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, depusă de 55 de parlamentari USR şi neafiliaţi aparţinând Partidului Forţa Dreptei, care a fost dezbătută luni în plen.
Sursa foto: captură B1 TV

Moțiunea împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, a picat la vot, anunță Antena 3. S-au înregistrat 88 de voturi 'pentru', 162 'contra'. Nu au votat 6 deputaţi.

Ministrul de interne a declarat, luni, în fața parlamentarilor că moțiunea este „o șaorma cu de toate”, un text din care nici semnatarii nu au înțeles nimic, iar Cătălin Drulă, liderul USR, a spus că „a vota demiterea lui Lucian Bode e un act de patriotism”.

„În cei 14 ani de activitate parlamentară am scris și am semnat zeci de moțiuni simple, dar niciodată nu am văzut un text ilogic și plin de minciuni, precum cel pe care îl dezbatem azi. Are teme amestecate fără noimă. De la Transporturi, la Poliție, de la Facebook, la așa-zisa secretizare a tezei de doctorat. Este un ghivechi, un fel de șaorma cu de toate. Un text din care nici semnatarii nu au înțeles nimic”, a spus Lucian Bode în fața parlamentarilor.

Prin moţiunea simplă intitulată "Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat", semnatarii cer ca Lucian Bode să plece de la conducerea MAI, deoarece nu a reuşit reformarea instituţiei. Potrivit acestora, "cea mai mare reuşită" a mandatului acestuia este "licitaţia cu dedicaţie pentru achiziţia a 600 de BMW-uri de la prietenul preşedintelui Klaus Iohannis".

"După aproape doi ani de mandat la Ministerul Afacerilor Interne, nu se mai îndoieşte nimeni că prioritatea ministrului Lucian Bode este să protejeze interesele de partid, nu pe cele ale oamenilor. Iar când nu se preocupă de interesele de partid, domnul Bode se îngrijeşte de interesele infractorilor, ale clienţilor politici şi ale prietenilor şefului său direct, Klaus Iohannis. La urma urmei, ar fi putut fi altfel când ai pus în fruntea MAI un om care, pe când era ministru al Transporturilor, a dovedit că nu dă doi bani pe lege? Sau aţi uitat episodul maşinii ministrului care, depăşind pe linie continuă, pe un pod, a provocat un accident în urma căruia au fost rănite două persoane?", se arată în moţiunea depusă în Parlament.

 

Actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel