"În ultimii ani, 700.000 de copii au găsit refugiu la noi, fugind de bombardamentele și bombardamentele din zonele de conflict din Ucraina", a scris Karasin pe canalul său de mesagerie Telegram.
Rusia a lansat o invazie la scară largă asupra vecinului său vestic Ucraina în februarie 2022. Moscova spune că progranul său de a aduce copii din Ucraina pe teritoriul rusesc are ca scop protejarea orfanilor și a copiilor abandonați în zona de conflict.
Cu toate acestea, Ucraina spune că mulți copii au fost deportați ilegal, iar Statele Unite spun că mii de copii au fost scoși cu forța din casele lor.
Cea mai mare parte a mișcărilor de persoane și copii a avut loc în primele câteva luni de război și înainte ca Ucraina să înceapă marea contraofensivă pentru a recâștiga teritoriile ocupate în est și sud la sfârșitul lunii august.
În iulie 2022, Statele Unite au estimat că Rusia a "deportat cu forța" 260.000 de copii, în timp ce Ministerul ucrainean al Integrării Teritoriilor Ocupate, afirmă că 19.492 de copii ucraineni sunt considerați în prezent ca fiind deportați ilegal.
Vezi și:
Războiul din Ucraina: A început numărătoarea inversă pentru sfârșitul lui Putin, spun oficialii de la Kiev.
Atenția în capitala ucraineană a fost fixată direct pe revolta Grupului Wagner, pe liderul acestuia, Evgheni Prigojin, și pe consecințele acesteia pentru Vladimir Putin și pentru conducerea războiului din Ucraina.
"Cred că a început numărătoarea inversă", a declarat Andriy Yermak, cel mai apropiat consilier al președintelui Zelenski.
În cadrul unei ședințe de informare la Kiev, acesta a privit înapoi la anul în care Rusia a invadat pentru prima dată Ucraina, anexând Peninsula Crimeea.
"Ceea ce a văzut Ucraina începând cu 2014 a devenit evident pentru întreaga lume", a spus Yermak.
Continuă știrea aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News