Redăm dialogul dintre Moise Guran şi jurnalista Denise Rifai, din platoul "Legile Puterii":
Moise Guran: "Eu îmi dau seama, adică nu că mi dau seama. Postarea din 2015 arată cât de dur am fost atunci... Turcescu a plecat în politică, dacă îmi amintesc bine. Asta arată ce gândiţi şi bine faceţi că gândiţi aşa voi, foştii mei colegi, despre mine. Aşa trebuie! Dezamăgitor este că mă citaţi pe mine în această situaţie. Eu îmi dau seama că relaţiile bune pe care le-am avut cu foarte mulţi jurnalişti din România îi pot pune într-o situaţie delicată, care trebuie să fie critici cu politicieni aşa cum eu însumi am fost.
Denise Rifai: Şi ce înseamnă asta? Că nu veţi mai fi critic cu politicienii de acum încolo?
Moise Guran: Sper că o să pot vorbi în continuare adevărul. Asta este problema cu polticienii. Jurnaliştii au datoria de a spune tot timpul adevărul. Politicienii se mai orientează cu adevărul. Aici eu sper să rămân la fel.
Denise Rifai: Vă e teamă că din partidul dvs. o să vi se atragă atenţia la ce spuneţi, la ce trebuie să spuneţi?
Moise Guran: Dacă îmi era teamă, rămâneam acasă. (...) Eu am fost primul care a ciriticat din punct de vedere al jurnalistului efectele asupra breslei sale, a jurnaliştilor, plecarea unuia dintre noi în politică. Şi în continuare cred că e normal să judecaţi aşa şi să mă judecaţi pe mine. Asta trebuie să fie atitudinea presei. Sunt de acord cu ce am spus în 2015. Ca atare, când am făcut anunţul că plec, eu am explicat conflictul dintre deontologie şi etică şi binele general al societăţii.
Din 2015 până astăzi, noi ca jurnalişti am fost puşi într-o gramadă de stiuaţii. Am chemat oameni în stradă. Societatea noastră a trecut prin nişte încercări extraordinare. (...) În această perioadă eu am tot încercat să propun o reformă constituţională. Colegii mi-au spus stai potolit, că e o acţiune politică. Nu poţi să faci aşa ceva. După atâţia ani în care mi s-a spus că e o acţiune politică, am zis bine".
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News