Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moise Guran: „CCR s-a comportat ca un soldat al PSD“
WhatsApp
Moise Guran a postat, marți, un mesaj pe Facebook în care îi acuză pe judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) că fac jocurile celor de la PSD.

„Nu e cazul unei analize prea profunde a deciziei CCR, explic imediat, să remarcăm doar efectul prim şi, probabil, cel urmărit de CCR: anularea curgerii termenului de 60 de zile de la data de 10 februarie. Pentru eventuala dizolvare a parlamentului, un nou termen va începe să curgă de la următoarea nominalizare (cel mai devreme luni, 2 martie). Adunând cele 60 de zile cu încă 50 pentru semnături şi campania electorală, ajungem in 21 iunie”, a scris Guran pe pagina de socializare.


În opinia acestuia, CCR s-a comportat ca un soldat al PSD.

„Arăt mai jos că CCR s-a comportat ca un soldat al PSD, pentru că:
1. CCR a mai decis anterior că preşedintele poate nominaliza pe cine vrea ptr funcţia de prim-ministru, aceasta fiind şi cea mai importantă prerogativă prezidenţială şi unul dintre puţinele motive pentru care poporul român votează direct preşedintele ţării. Un CCR sănătos la cap nici nu trebuia să intre pe fondul sesizării PSD ci ar fi respins-o ca inadmisibilă, pentru simplul motiv că s-a mai pronunţat.
2. Deşi a spus că anticipatele sunt prima sa opţiune preşedintele nu a spus niciodată că îl desemnează pe Orban "ca să nu treacă". A spus-o Orban, adevărat, au spus-o penelistii, dar asta nu e o dovadă directă a intenţiei preşedintelui. CCR speculează.
3. Din momentul nominalizarii şi al cererii votului de învestitura, preşedintele nu mai are putere asupra premierului. Iar premierul nu e subiect al conflictului între preşedinte şi parlament. CCR s-a pronunţat pe declaraţiile unui terţ, premierul desemnat.
4. CCR anulează de facto articolul din Constituţie referitor la dizolvarea parlamentului, de vreme ce de acum preşedintele va trebui să demonstreze că "nici nu s-a gândit" la ele. Aşadar un factor subiectiv care şterge un text obiectiv”, a scris Guran.

Jurnalistul intrat recent în politică spune că miza deciziei CCR privind numirea lui Ludovic Orban ca fiind neconstituţională a fost păstrarea pensiilor speciale ale judecătorilor, monedă de schimb promisă de social democraţi.

„Imposibilitatea anticipatelor are, printre altele, ca efect şi păstrarea pensiilor speciale ptr actualii parlamentari. La schimb, pesediştii se vor îngriji de păstrarea pensiilor de către judecătorii CCR şi a cumulului cu uriaşele lor salarii. O mizerie!”, a mai comentat Moise Guran.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel