Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mircea Geoană spune că e atacat de PSD pentru că stă bine în sondajele pentru prezidențiale
WhatsApp
Mircea Geoană a vorbit despre posibila candidatură la președinția României. 
Ciolacu, tentativă nereușită de ironie la acuzațiile lui Mircea Geoană: „Am sunat-o și pe Şoşoacă și i-am propus“

Geoană crede că este atacat de PSD pentru că stă prea bine în sondaje și acest lucru îl neliniștește pe Marcel Ciolacu, cel care va fi cel mai probabil candidatul social-democraților pentru alegerile prezidențiale. 

„Poate unii se simt amenințați electoral și politic, eu sunt extrem de liniștit, îmi văd de treaba mea, și după ce termin jobul la NATO, am să iau o decizie definitivă, și acest lucru sunt convins că poate crea un pic de emoție, de fibrilație în sistem, ceea ce nu-i un lucru rău. Sunt mai aproape de o decizie, nu dau procente”, a spus Mircea Geoană la Digi 24.

Ciolacu l-a dat recent pe Geoană drept candidat sigur la prezidențiale. Actualul adjunct NATO i-a răspuns: 

„Mă bucur că are convingeri ferme, e un lucru foarte bun să ai convingeri ferme în viață. Eu am o convingere extrem de fermă că țara se apropie de final de ciclu politic și că are nevoie de o schimbare profundă pentru a merge mai departe. O altă convingere este că această clasă politică a noastră a rămas în spatele transformării din societate și e nevoie de un efort mult mai mare de a schimba lucrurile”.



Cine sunt candidații pentru alegerile prezidențiale din 2024?

 

În mare parte se prefigurează candidații pentru alegerile prezidențiale din 2024, deși deocamdată unii ezită să-și anunțe clar candidatura, iar în zona PSD-PNL încă există tema unui candidat comun. După eșecul candidatului comun de la primăria București, cel mai probabil PSD și PNL vor avea candidați separați.

Astfel, din partea PSD va candida Marcel Ciolacu, iar din partea PNL candidat ar urma să fie Nicolae Ciucă, deși acesta pare să nu-și dorească prea mult acest lucru.

Aflat într-o campanie continuă de patru ani, din partea AUR va candida George Simion.

USR ar putea merge finalmente cu o candidatură din partea Elenei Lasconi sau dacă vor exista disensiuni in continuare, se va prefera varianta mai simplă, Cătălin Drulă. 

Un candidat independent cu șanse foarte mari de reușită ar putea fi Mircea Geoană. Acesta s-a detașat clar de PSD și ar putea beneficia de voturi din partea taberei anti PSD, dar și din partea simpatizanților social-democrați care nu văd în Ciolacu o soluție.

De asemenea, un alt candidat care și-a anunțat deja intenția de a candida de foarte multă vreme este Diana Șoșoacă.  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel