Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mircea Geoană dezvăluie: Un milion de deportaţi ucraineni, zeci de mii de tineri trimişi în gulag
WhatsApp
Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre refugiații din Ucraina.

„Acest război cumplit a produs şi o uriaşă dramă, de proporţii epice, la nivelul poporului ucrainean. Eu mă bucur foarte mult că românii şi polonezii şi occidentalii i-au primit pe refugiaţii ucraineni. Dar peste un milion de ucraineni au fost deportaţi din Ucraina, din teritoriile ocupate.

Există tabere de filtrare a celor care sunt mai tineri a ordinul de zeci de mii de oameni şi cei mai mulţi sunt trimişi, practic, în gulag. Viol, violenţă (...). Şi nu sunt surprins de faptul că foarte multe ţări occidentale au trimis în sprinijul Ucrainei nu doar aramament, combustil şi sprijin financiar şi macroeconomic, dar şi adevărate echipe de experţi în ceea ce se numește documentarea unor eventuale crime de război (...). De aceea cred că, dincolo efectele acestui război, va exista o uriaşă pată pe obrazul liderilor actuali ai Rusiei, dar şi crime care nu au cum să rămână nepedepsite”, a spus Mircea Geoană.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pe site-ul juridice.ro, cu senior editorul site-ului, avocat Alina Matei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel