Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mircea Geoană: Dacă plec de la NATO și mă pun pe orice alt scaun de putere în Europa, va fi direct pe scaunul pe care România îl merită
WhatsApp
Mircea Geoană, declarații din ce în ce mai clare despre o posibilă candidatură la prezidențiale: „Eu, când spun că dacă voi candida, voi candida independent, spun că sunt mai degrabă independent de partide, nu înseamnă că nu voi lucra cu ele“.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a menționat că există încă incertitudine cu privire la decizia sa de a candida la președinție, afirmând că, în timp ce ocupă funcția la NATO, nu este potrivit să facă un astfel de anunț.

Cu toate acestea, Geoană a adăugat că în prezent, un candidat independent are mai multe șanse să câștige decât unul susținut de un partid politic.

El a subliniat că românii își vor alege președintele în baza propriilor lor preferințe, nu a combinațiilor politice, și că într-un moment complicat pentru țară, aceștia caută un alt profil de lider. Aceste declarații au fost făcute într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, la Antena 3 CNN.

Au trecut 15 ani de la ultima mea încercare importantă în politica românească și se întâmplă multe în 15 ani de zile. Cred că cel mai important lucru pe care l-am făcut înainte de a ajunge la NATO a fost acela de a face o pauză de la politică. Mi-a făcut enorm de mult bine. Momentul de după 2009 a fost foarte greu pentru mine. A fost foarte greu și faptul că astăzi nu mă uit deloc înapoi cu mânie și mă uit în principal către viitor“, a afirmat Geoană.

Geoană: Nu mai sunt în niciun fel de pătrățică politică clasică din România

 

După o pauză de 15 ani în politică românească, Mircea Geoană reflectă asupra parcursului său și a schimbărilor din această perioadă. Desprinde o importanță deosebită momentului în care s-a retras temporar din politică, recunoscând beneficiile aduse de această decizie. El subliniază greutățile întâlnite după momentul pierderii alegerilor prezidențiale din 2009, dar și faptul că privește spre viitor fără resentimente.

Nu mai sunt în niciun fel de pătrățică politică clasică din România. Am trecut de acel moment. Eu sunt în continuare un om profund social în convingerile mele, finalitatea politicii și a tot ce facem și al business-ului este ca oamenii să trăiască mai bine, să fie mai puțină sărăcie, copilul de la țară să ajungă la școală. Cred cu tărie că orice faci are o dimensiune socială și dimensiunea creștină este dimensiune socială. Despre ce vorbim despre ei sus, ce-i altceva decât despre oameni și despre a ajuta oamenii. Convingerile mele economice sunt mult mai liberale“.

Geoană afirmă că a renunțat la vechile tipare politice, concentrându-se asupra valorilor sociale și economice. Ideile sale sunt îndreptate către îmbunătățirea vieții oamenilor și crede că fiecare acțiune are o dimensiune socială și creștină profundă.

Ăsta sunt eu și marele avantaj și fericirea pe care o trăiesc este acela că pot în sfârșit să spun cine sunt eu cu adevărat, în ce cred, fără să fiu obligat să mă duc în șablonul unui partid, la nevoile unui alt partid sau în așteptările electorale ale unui partid.(...) Știu că dacă mă ridic de pe scaunele la NATO de astăzi și mă duc la orice alt scaun de putere politică în Europa sau NATO, mă așez în secunda zero pe scaunul de influență pe care România îl merită. Dacă m-am hotărât să fac acest lucru...

Deci am marea libertate să fiu cine sunt eu, să spun explicit în ceea ce cred și să să fiu un om care este, poate, un pic mai puțin de băgat într-o pătrățică.  Eu, când spun că dacă voi candida, voi candida independent, eu spun că sunt mai degrabă independent de partide, nu înseamnă că nu voi lucra cu ele. Voi avea nevoie de majorități, de prim-miniștri, de miniștri buni“, a mai spus Geoană, la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel