Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Miracole în iadul din Turcia. O fetiță a fost salvată din ruine după șapte zile și jumătate: "Dumnezeu este mare"
WhatsApp
O fetiță a fost salvată dintre dărâmăturile unui bloc de locuințe din sudul Turciei, la mai bine de o săptămână de la cutremurul devastator care a avut loc. Miray rămăsese blocată în ruine timp de 178 de ore - șapte zile și jumătate.

Un filmuleț video arată muncitorii aplaudând și strigând "Dumnezeu este mare" în timp ce ea a fost scoasă din întuneric. În altă parte, o femeie a fost salvată după 175 de ore petrecute sub o clădire prăbușită, transmite BBC.

Operațiunile de salvare sunt din ce în ce mai rare, pe măsură ce numărul morților trece de 35.000.

Acest lucru se datorează parțial limitelor privind durata de supraviețuire a corpului uman fără apă - în special la temperaturi scăzute.

Miracole în iadul în Turcia

 

Bilanțul final al victimelor din Turcia și din Siria vecină este probabil să fie mult mai mare, șeful ONU pentru ajutor umanitar avertizând că acesta s-ar putea "dubla sau chiar mai mult".

Miray - tânăra salvată luni în orașul Adiyaman - a fost atașată de o targă și transportată de către salvatori. Presa locală a relatat că salvatorii erau aproape de a o găsi pe sora ei mai mare.

O fetiță a fost salvată din ruine după șapte zile și jumătate: "Dumnezeu este mare"

 

În Hatay, oraș greu lovit, o femeie pe nume Naide Umay a fost salvată după 175 de ore petrecute sub dărâmături, înainte de a fi transportată la spital cu o ambulanță.

Mii de echipe din întreaga regiune - inclusiv mineri și experți care folosesc camere termice și câini de detecție - au cercetat rămășițele clădirilor prăbușite pentru a găsi supraviețuitorii rămași.

 

Miracol după șase zile de la dezastru: O femeie şi un copil, scoşi în viaţă de sub dărmâturi

 

Dar speranțele de a găsi oameni în viață se diminuează și există sentimentul că misiunea de salvare se va încheia în curând.

Accentul se mută pe recuperare, iar oficialii se ocupă de adăposturi, hrană și asistență medicală.

Turcia arestează antreprenori în cazul clădirilor prăbușite


De asemenea, se pune întrebarea dacă impactul dezastrului natural a fost agravat de deficiențele umane.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a recunoscut deficiențele în răspunsul la dezastre, dar în timpul unei vizite la o zonă calamitată săptămâna trecută, a părut să dea vina pe soartă.

Oficialii spun că au emis 113 mandate de arestare în legătură cu construcția clădirilor care s-au prăbușit, 12 persoane fiind arestate, inclusiv antreprenori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel