Minitartele cu fructe sunt formate dintr-o bază compactă (care nu necesită coacere) de biscuiți uscați și zdrobiți umplută cu o cremă de mascarpone și frișcă și decorată cu cele mai bune fructe de sezon.
Această variantă a tartei clasice fără coacere este ușor de preparat și este perfectă la micul dejun sau ca gustare. Suntem siguri că copiii vor adora aceste minitarte proaspete și irezistibile.
- 280 g biscuiți uscați
- 140 g unt
- 125 g cremă mascarpone
- 60 g zahăr pudră
- 100 ml smântână pentru frișcă
- fructe de sezon (caise, căpșuni, cireșe, kiwi)
Vezi și: Cum să faci brioșe: Trei rețete rapide și ușoare pe care le poate face oricine
Începem să pregătim baza minitartelor noastre: măcinăm biscuiții, adăugăm untul topit și amestecăm totul pentru a obține un aluat de firimituri.
Umplem formele de minitarte, presând bine cu dosul unei linguri.
Punem formele la frigider pentru cel puțin o oră, timp în care facem umplutura.
Cum se face crema: se amestecă crema mascarpone și zahărul pudră cu ajutorul mixerului electric.
Separat, se bate frișca. Adăugați frișca la amestecul de mascarpone și zahăr. Se amestecă toate ingredientele până se obține o umplutură cremoasă și omogenă.
Se scot formele din frigider, se răstoarnă tartele și se umple baza de biscuiți cu umplutura proaspăt pregătită.
La final, decorăm cu felii de fructe, la alegere. Se pot folosi kiwi, caise, căpșuni, cireșe, etc.
Când pregătiți baza de biscuiți, vă recomandăm să umpleți și să presați bine biscuiții, mai ales pe marginile formelor.
Umplutura va "sta bine", dacă o lăsați să se răcească puțin înainte de a umple baza de biscuiți.
Această rețetă de minitarte cu fructe, fără coacere, poate fi făcută și o cremă clasică, însă aceasta trebuie răcită bine înainte.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News