Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul muncii, Marius Budăi, mesaj pentru profesori în ziua negocierilor și a celui mai mare protest: „Eu am spus foarte clar...“
WhatsApp
Un mesaj extrem de important pentru profesori chiar în ziua în care este protest uriaş în faţa Palatului Victoria şi de asemenea negocieri între sindicate şi premierul Nicolae Ciucă, transmis de Antena 3 CNN
Marius Budăi (sursa foto: Facebook)

„Nu ştiu acum ultimele discuţii pe care le vor purta cu domnul prim-ministru, eventual cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, însă eu sper ca lucrurile să se închidă cât mai curând. Şi aici vorbesc gândindu-mă şi la cei peste 300.000 de angajaţi din sistemul de educaţie, dar şi la cei peste trei milioane de copii. Nu o să discut de respect pentru cadrul didactic, nu se discută la televizor despre oferte, alea sunt discuţiile noastre interne în cadrul comisiilor de dialog social pe care le-am avut şi ieri. Aţi văzut şi în cursul săptămânii trecute, şi în weekendul trecut. Eu sper doar că să se găsească o cale în care să se rezolve problema într-un timp cât mai scurt“, a declarat ministrul de resort pentru Antena 3 CNN.

Ministrul muncii, Marius Budăi, mesaj pentru profesori în ziua negocierilor 

 

Întrebat  ce plan are Guvernul, inclusiv Ministerul Muncii, în cazul în care  totuşi continuă greva din domeniul educaţiei, Budăi a explicat că încă de ieri s-au început discuţiile constructive şi aplicate pe noua grilă de salarizare. „Planul este să lucrăm aplicat, să scurtăm calendarul, dar să-l scurtăm nu doar de dragul de a-l scurta, să nu fie o scurtare doar în timp, fără conţinut. Adică, să avem o nouă lege care să pună probleme. Nu, trebuie să discutăm atât cât este nevoie cu toţi partenerii sociali. Eu am spus foarte clar că în momentul în care o să ajung să implementez reforma pensiilor sau reforma legii salarizării nu o să fac ce s-a făcut la momentul scrierii PNRR, adică nu să fac o reformă sau reforme pe ascuns. O să dezbat cu sindicatele şi cu toţi cei interesaţi, atât timp cât este nevoie şi să ne asigurăm că avem o lege bună“, a afirmat ministrul.

Cât despre deschiderea la dialog arăată de sindicalişti, Budăi este de părere că „au fost fermi, însă au fost deschişi...“. „Și eu, repet, ultima discuţie pe care am avut-o cu dumnealor ieri a fost una constructivă şi bazată pe respect reciproc“, a conchis ministrul Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel