Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră privind voucherele sociale, salariul minim şi pensiile românilor
WhatsApp
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a povestit despre starea discuțiilor cu Uniunea Europeană privind reforma pensiilor şi ce soluţii ar putea exista pentru majorarea salariului minim.

"Săptămâna viitoare vom încheia activitatea de retribuire. Am avertizat de la început că va fi mai complicată prima tranşă pentru că include patru pași şi anume confecționare carduri, inscripționare date cu caracter personal după care distribuire şi virarea sumelor pe card", a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, la Antena 3.

Referitor la salariul minim, ministrul a spus: "Trebuie să găsim o soluţie de majorare printr-o soluţie cu mediul de afaceri pentru că practic situaţia este extrem de complicată. Până la sfârșitul anului vrem să avem aceste discuții ca din ianuarie să se aplice o majorare a salariului minim", a explicat Marius Budăi (PSD).

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră privind voucherele sociale, salariul minim şi pensiile românilor

 

Referitor la pensii, Marius Budai a spus că procentul de "9,4% este un procent antiromânesc care practic contribuie la sărăcirea seniorilor României. Într-o analiză pe care am făcut-o la nivel de PNRR-ul ale statelor membre din Uniunea Europeană, dar și a legislațiilor naționale, nu am găsit absolut nicăieri, dar absolut nicăieri, o asemenea plafonare cu cheltuielile sociale. Suntem în dinamică cu discuțiile cu Uniunea Europeană", a mai spus Marius Budăi, ministrul Muncii, în emisiunea News Magazine de la Antena 3. 

G Ad:

Marius Budăi, despre recalcularea pensiilor. Anunț pentru milioane de români!

 

Ministrul Muncii Marius Budăi a venit cu explicații referitor la stadiul în care se află reforma recalculării pensiilor și eliminarea inechităților.

„Eu cred că ar trebui să închidem discuţiile cu Comisia Europeană cu unii care au crezut că pot condamna românii la sărăcie până în 2070 pentru că este o utopie să crezi că poţi introduce toate pensiile din România într-un procent de 9,4 şi să rezolvi inechităţile din sistem. Pentru rezovarea inechităţilor, avem nevoie de un cadru legislativ. Îl avem, lucrăm acum cu Banca Mondială şi Comisia Europeană la acel contract de asistenţă cuprins în PNRR şi dacă vom putea găsi elemente prin care să îmbunătăţim formula de calcul cu siguranţă o vom face, iar pasul al doilea este impactul financiar.

Ai nevoie de sursa bugetară pentru a rezolva inechitatile din sistem, pentru ca eu nu cred ca cineva se gândea să rezolve inechităţile prin tăierea din banii celor care au pensii mai mari şi să dea la ceilalţi, eu nu cred că se poate aşa. În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele cinci milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru că atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătăţită. Am analizat toate PNRR-uri din Uniunea Europeană şi nicăieri nu este prevăzut un prag, un zid de beton cu care să te izbeşte de cheltuielile sociale. Nici în PNRR-uri, nici în legislaţia naţională”, a declarat Marius Budăi, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
02 oct 2022, 23:11
DCMedical.ro
02 oct 2022, 09:41
DCBusiness.ro
02 oct 2022, 09:05
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCBusiness.ro
02 oct 2022, 09:05
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCNews.ro
02 oct 2022, 23:11
DCMedical.ro
02 oct 2022, 09:41
Spectacola.ro
02 oct 2022, 16:57
Spectacola.ro
02 oct 2022, 16:57
RadioDCNews.ro
01 oct 2022, 12:57
RadioDCNews.ro
01 oct 2022, 12:57
Astrosens.ro
24 sep 2022, 21:08
Astrosens.ro
24 sep 2022, 21:08