Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Economiei cere OMV Petrom mazilirea finei lui Dragnea din Consiliul de Supraveghere
WhatsApp
Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, Virgil Popescu spune că a solicitat OMV Petrom convocarea AGA în vederea revocării lui Sevil Shhaideh din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere.

Ministrul a  argumentat solicitarea sa prin aceea că "acţionariatul român al OMV Petrom nu trebuie să-şi permită să menţină în asemenea poziţii de decizie persoane cu abordări discutabile".

„Am solicitat OMV Petrom convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor în vederea revocării doamnei Sevil Shhaideh din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere. OMV Petrom este un jucător important pe piaţa de energie românească şi europeană, iar statul român, care deţine aproape 21% din capitalul social al acestei companii, trebuie să ia decizii care să nu afecteze capitalul de imagine şi performanţele economice ale companiei", scrie ministrul Virgil Popescu pe pagina de Facebook.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, care deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, a cerut directoratului companiei revocarea fostului vicepremier Sevil Shhaideh din Consiliul de Supraveghere al companiei, potrivit unui anunţ publicat vineri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul Insula Belina, clasând acuzaţiile pentru Rovana Plumb în această cauză.

Fostul secretar de stat și ex-ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh (fostă Sumanariu) este unul dintre oamenii de bază ai lui Liviu Dragnea, fiind chiar fina lui. Liviu Dragnea, dar și Nicușor Constantinescu - Fost șef al PSD Constanța, în prezent ânchis pentru fapte de corupție - i-au fost martori la cununie lui Sevil Shhaideh. Ea a fost cea care a preluat de la Liviu Dragnea mandatul de ministru al Dezvoltării Regionale atunci când el a devenit vicepremier în Cabinetul Ponta, fiind de altfel și prima propunere a sa de premier, după câștigarea alegerilor parlamentare din 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel