Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul de Interne, anunțul zilei: Când ar putea intra România în spațiul Schengen (VIDEO)
WhatsApp
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a susținut, în cadrul ședinței de Guvern, că în luna septembrie a acestui an va avea loc un control voluntar privind condițiile tehnice de intrare a României în spațiul Schengen

Bode a menționat că la Consiliul  Justiție și Afaceri Interne (JAI) din octombrie, România va solicita direct aderarea la Schengen, iar speranța este ca până la finalul anului 2022 să fie oficializată această decizie.

 

”Suntem în etapa în care așteptăm realizarea unei evaluări voluntare, lucru pe care îl vom solicita cu ocazia primei reuniuni. În luna septembrie ne propunem să realizăm, împreună cu experții din statele membre această evaluare voluntară, astfel încât la momentul octombrie 2022, la prima reuniune a Consiliului JAI să fim în măsură să prezentăm toate detaliile solicitate și să îndeplinim toate condițiile tehnice, astfel încât decizia să fie favorabilă România.

România îndeplinește condițiile tehnice de aderare la spațiul Schengen. România solicită Comisiei, solicită statelor membre să existe un echilibru între obligațiile pe care România și le asumă ca gestionar a celei mai întinse frontiere a Uniunii europene (2700 de kilometri) și drepturile de care trebuie să se bucure România în ceea ce privește libera circulație a persoanelor, a mărfurilor și a serviciilor.

Am încredere că România se află pe drumul cel bun și că beneficiază și în urma realizării obligațiilor asumate, arătăm că securitatea frontierelor naționale și ale Uniunii Europene sunt asigurate, iar România este în măsură să îți propună ca sub președinția Cehă să avem acest dosar aprobat. Iar aici mă refer la cele trei țări - Bulgaria, Corația și România”, a spus Lucian Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel