Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul de Externe, despre intrarea României în Spațiul Schengen: ”Trebuie să ne concentrăm pe obținerea unei decizii politice unanime”
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Aexterne, Bogdan Aurescu, a susținut, în cadrul emisiunii be.EU, că în acest moment există un efort de reformare a Spațiului Schengen și că România va adera la Schengen când va exista consens politic între statele membre.
Ministrul de Externe, despre intrarea României în Spațiul Schengen.

„Întotdeauna m-am ferit să dau termene sau să proiectez așteptări care nu sunt productive. Cred că este foarte important ca mai întâi să se producă efortul diplomatic, să se obțină rezultate, și apoi să le putem anunța public. România este pregătită să intre din 2011.

Din punct de vedere tehnic, România a fost certificată ca îndeplinind toate criteriile. Pe de altă parte, am constatat în această perioadă de pandemie cât de importantă este menținerea integrității pieței interne și a unei funcționalități a circulației bunurilor, serviciilor și persoanelor.

Citeste si: Klaus Iohannis i-a cerut președintelui P.E. primirea României în Schengen 

La acest moment există un efort de reformare a Spațiului Schengen pentru a fi mai eficient. România este pe deplin implicată în acest efort de negociere a modernizării spațiului Schengen. Noi considerăm că reforma Spațiului Schengen nu este incompatibilă cu o reformă a Spațiului Schengen, inclusiv cu România și Bulgaria. Trebuie să ne concentrăm în perioada următoare pentru a obține decizia politică unanimă a tuturor statelor membre”, a declarat Bogdan Aurescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel