Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Barbu regretă că i-a jignit pe fermieri: Dacă i-am făcut instigatori, îmi cer scuze!
WhatsApp
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a precizat că, în declaraţia făcută în urmă cu două zile, potrivit căreia fermierii de la Afumaţi sunt „instigatori şi protestatari", nu s-a referit la fermieri, ci la persoanele care „încearcă să se caţere pe o nemulţumire a unor oameni care cu adevărat întâmpină probleme".
Ministrul Barbu regretă că i-a jignit pe fermieri - Dacă i-am făcut instigatori îmi cer scuze!

„Am transmis fermierilor care se află în stradă în zona Afumaţi o nouă invitaţie la dialog la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru joi dimineaţă, la ora 9:00. Îi aştept la minister pe toţi fermierii, indiferent dacă fac sau nu parte din asociaţiile care au fost în această săptămână la întâlnirile organizate la MADR sau au dat deja mandat delegaţiei care s-a prezentat la Ministerul Agriculturii sâmbătă, 13 ianuarie 2024. Aşa cum am spus, uşa Ministerului este mereu deschisă, iar fermierii vor găsi oricând în mine un partener de dialog pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă", a scris Barbu pe reţeaua de socializare.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, huiduit de protestatari. „Pe centura Capitalei sunt și fermieri, sunt și protestatari“

Acesta a adăugat că în declaraţia făcută în urmă cu două zile, potrivit căreia fermierii de la Afumaţi sunt „instigatori şi protestatari", nu s-a referit la fermieri ci la persoanele care nu au calitatea de fermier şi „încearcă să se caţere pe o nemulţumire a unor oameni care cu adevărat întâmpină probleme".

„Constat că în spaţiul public este întoarsă pe toate feţele o declaraţie în care aş fi jignit fermierii. Ca să fie clar pentru toată lumea: răspunsul meu la o întrebare corectă venită din partea reporterilor nu s-a referit la fermieri ci la persoanele care nu au calitatea de fermier şi încearcă să se caţere pe o nemulţumire a unor oameni care cu adevărat întâmpină probleme. Îmi pare rău dacă s-a înţeles altceva, de aceea îmi cer scuze faţă de fermierii care s-au considerat vizaţi de această declaraţie. Nu aceasta a fost intenţia mea, dimpotrivă. Respectul pe care îl port fermierilor îl demonstrez din prima zi de mandat, aşa cum am făcut-o în fiecare funcţie pe care am ocupat-o, prin punerea în aplicare a măsurilor de sprijin pentru activitatea lor. Vă asigur că acest respect va fi continuat, indiferent cât se chinuie unii şi alţii să imprime în spaţiul public contrariul. Dacă i-am făcut instigatori îmi cer scuze!", a precizat ministrul Agriculturii.

Florin Barbu a avut în această săptămână o serie de întâlniri cu mediul asociativ din agricultură şi industria alimentară pentru a analiza măsurile de sprijin aferente anului 2024, precum şi soluţiile la problemele pe care le întâmpină aceste sectoare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel