Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul austriac de Interne lovește din nou în România: „Un compromis dur care a fost convenit”
WhatsApp
Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a oferit declarații privind aderarea României și Bulgariei cu granițele terestre.
Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne (Sursa: Agerpres)

Austria va aștepta rezultatele deschiderii spațiului Schengen pentru Bulgaria și România pe calea aerului și a apei și abia apoi va reflecta asupra deschiderii frontierelor terestre. Declarația a fost făcută de ministrul austriac de interne, Gerhard Karner. 

„Cred că este foarte important să îndeplinim odată acest compromis și să facem acest pas. Și abia apoi să trecem la următorii pași. Orice altceva este contraproductiv, cred că este greșit să abordăm acest lucru în mod deschis. Să speculezi cu privire la efectuarea următorului pas înainte de a face primul pas.

Un compromis dur care a fost convenit în unanimitate aici, care va intra în vigoare la sfârșitul lunii martie. Haideți să vedem cum funcționează acest lucru și apoi sunt posibili următorii pași. A face al doilea sau chiar al treilea pas înainte de primul este complet greșit și contraproductiv și, uneori duce la faptul că oameni nu sunt mulțumiți de modul în care acționează UE. ”, spune ministrul austriac de interne.

Comisia Europeană îndeamnă Austria să reconsidere blocarea intrării celor două țări în spațiul Schengen prin calea terestră. Printre cerințele impuse de Viena se numără returnarea refugiaților înregistrați care se află în prezent în Austria către Bulgaria și România, precum și asigurarea securității la frontierele externe ale UE și desfășurarea unor ofițeri suplimentari de la agenția de frontieră Frontex.

Vezi și: Klaus Iohannis, discurs în Parlamentul European: "Sprijin pentru intrarea României în Schengen și cu granițele terestre" - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel